G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO35,06
GBP40,93
BIST8.961,72
GR. ALTIN2.279,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Trabzon hurması zayıflatır mı? Cennet hurmasının diyette faydaları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon hurması zayıflatır mı? Cennet hurmasının diyette faydaları / Haberin Peşinde Urfa

Karadeniz Bölgesinde yetişen meyvelerden biri olup hem sağlık açısından hem de diyet açısından faydalı olan Cennet Hurmasının faydalarını haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Trabzon hurması ile zayıflama…

Karadeniz Bölgesinde yetişen meyvelerden biri olup hem sağlık açısından hem de diyet açısından faydalı olan Cennet Hurmasının faydalarını haberimizin detaylarında okuyabilirsiniz. Trabzon hurması ile zayıflama…

Daha çok Trabzon hurması ve Cennet hurması olarak karşımıza çıkan taze hurma, sağlık açısından vücuda fayda sağladığı gibi diyette de kilo vermeye yardımcıdır. A vitamini yüklü olan Trabzon hurmasının toplamda 100 gram kadarı 3,6 gr lif içeriği ile lif açısından en kuvvetli olan gıdalar arasında yer alır. Bağırsak çalıştırmada oldukça etkili olduğu bilinen lifli yapılı besinler metabolizma hızını arttıracağı için karında erken tokluk sağlar ve acıkmayı geciktirir. İçerisinde A, C, B1, B2 ve B3 vitaminleri, karbonhidrat, fosfor, protein, kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum bulunduran cennet hurması Karadeniz bölgesinde meşhur olmakla birlikte Adana ve Hatay’da da üretimi yapılmaktadır. Aynı zamanda güçlü bir antioksidan kaynağı olan Trabzon hurması, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek özellikle de kış aylarında en yaygın rastlanan hastalıklara karşı mikroplarla savaşıp vücudu koruyor. Peki Trabzon hurması nasıl tüketilmeli? Diyette Trabzon hurması yemenin faydaları…

TRABZON HURMASININ FAYDALARI! TRABZON HURMASI ZAYIFLATIR MI?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti cennet hurması tezgahta yerini almaya başladı. Cennet hurması tadının güzel olması dışında birçok şeye de iyi geliyor. A vitamini ve karbonhidrat bakımından zengin olan cennet hurması, kalp damar hastalıkları içinde tam bir şifa kaynağı. Cennet hurması bağırsakları güçlendirerek vücudu enfeksiyona karşı korur. Zengin lif oranından dolayı kabızlığı önler ve son zamanlarda yaygın olarak görülen kansere iyi gelir.

Cennet hurması diyet lifi bakımından oldukça zengin olduğu için diyet yapanların öğünlerinde sıklıkla tercih edilir. Sebebi ise içerİsinde magnezyum, kükürt, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini bulundurması.

Cennet hurmasının sadece kendisi değil suyu da birçok şeye iyi gelir. Bunların başında hurma yapraklarını kaynatarak cilt ve saçta kullanmak gelir. Cennet hurmasının yapraklarını kaynatarak elde ettiğiniz suyu temizlikte de rahatça kullanabilirsiniz.

TRABZON HURMASI YAĞ YAKAR MI?

Diyetisyen Berrin Yiğit, Trabzon hurmasının zayıflama üzerindeki olumlu etkilerinden bahsetti. Yiğit, ‘Yapılan bilimsel çalışmada kolesterolden yüksek ve düşük diyetle beslenen iki fare grubu incelemeye alınıyor. Bu gruplardan biri aynı zamanda taze hurmasıyla da besleniyor. Kan yağının yükselmesi beklenirken hurma ile beslenen gruptakilerin kan yağları beklenilenin çok altına indiği gözlenmiştir.’ ifadelerini kullandı. 

cennet hurması faydaları,Cennet hurması kalori,Cennet hurması kilo aldırır mı

Trabzon hurması zayıflatır mı? Cennet hurmasının diyette faydaları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!