G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Tost makinesinde 9 malzemeli lahmacun tarifi…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Tost makinesinde 9 malzemeli lahmacun tarifi… / Haberin Peşinde Urfa

Orta Doğu asıllı olan lahmacun Türkiye’nin en sevdiği yemeklerden biri. Türk pizzası olarak da kabul edilen lahmacunu az malzeme ile yapmak mümkün, hem de tost makinesinde… Peki tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? İşte tost makinesinde lahmacun tarifi (9 malzemeli lahmacun tarifi)…

Aslı, Orta Doğu’ya kadar uzanan lahmacun Türkiye’de farklı kültürlerde farklı türevleri ile yemekseverlerin karşısına çıkıyor. Sıklıkla Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgeleri’nde yapılan lahmacun, yurdun dört bir yanında sıklıkla tercih ediliyor. Yediden yetmişe neredeyse her yaş grubunun severek yediği lahmacun, yurtdışında Türk pizzası olarak da kabul ediliyor. Antep lahmacunu, Urfa lahmacunu, Hatay lahmacunu diye yörelere de ayrılan bu leziz yemek genel olarak taş fırınlarda pişirilerek yapılıyor. Anadolu’nun şehirlerinde taş fırınlarda yemek pişirme kültürü olduğundan, sıklıkla yapılabiliyor. Ekmek fırınları, evde hazırlanan lahmacun içini alıyor ve ücreti mukabilinde kendi hamuruyla lahmacunu pişiriyor. 

Ancak, Anadolu’da neredeyse her köşe başında bulunan bu taş fırın kültürü, farklı bölgelerde, özellikle de batıya doğru geldikçe yok oluyor. Hal böyle olunca lahmacun ya hazır olarak alınıyor ya da evde tavada pişiriliyor. Fakat tavada yapılan lahmacunlar, elbette ki taş fırınlarda pişenler kadar lezzetli olmuyor. 

Bundan yola çıkarak evde nasıl lahmacun yaparız diye düşünen ev hanımları için yeni bir lahmacun yapma yöntemi mevcut. Tost makinesinde lahmacun fikri kulağa hiç de fena gelmiyor. Hem çıtır çıtır, hem de neredeyse orijinalini aratmayan tost makinesinde lahmacun yapmak hem çok pratik hem de çok lezzetli. Peki tost makinesinde nasıl lahmacun yapılır? İşte tost makinesinde lahmacun tarifi… 

TOST MAKİNESİNDE LAHMACUN TARİFİ (9 MALZEMELİ LAHMACUN) 

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 4 su bardağı sun (800 gram)

  • Kuru maya

  • 1 tatlı kaşığı şeker

  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram yağlı kıyma

  • 5 adet büyük boy soğan 

  • 3 dolu yemek kaşığı domates salçası

  • 2 dolu kaşık biber salçası

  • Bir su bardağı sıvı yağ

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı pul biber

  • Yarım demet maydanoz 

  • Tuz 

Yapılışı:

İşe ilk başta lahmacunun iç harcını hazırlayarak başlayalım. Oldukça pratik bir şekilde lahmacun içimizi hazırlıyoruz. Geniş bir kabın içine kıymamızı ekliyoruz. Diğer yandan soğanları güzelce soyup robottan geçiriyoruz. Robottan geçirdikten sonra bir süzgece yerleştiriyoruz. Soğanları ince kıydıracağımız içini suyunu bırakacaktır. suyu iyice süzülene dek süzgeçte bırakıyoruz. Tüm malzemeleri ekledikten sonra, soğanı suyundan arındırmış vaziyette diğer malzemeler ile karıştırıyoruz.

Kıymamızın içine önce yağı ilave dip iyice karıştırıyoruz. ardından tuzu, tüm baharatları ve salçayı ekliyoruz. en sonunda soğanları ekleyip elimizle iyice karıştırıyoruz. En sonunda ise maydanozları ilave ediyoruz. 

Hazırladığımız iç harcı bir kenara bırakıyoruz. İç harcı bekletmek, marine etme mantığında düşündüğümüzde daha iyi olacaktır. Daha sonra hamuru yapmaya koyuluyoruz. 

Hamurumuz, normal mayalı hamur şeklinde yoğuruyoruz ve mayalandırıyoruz. Mayalandıktan sonra bol un ile, merdane yardımı ile açıyoruz. Hamurun boyutunu tost makinesine göre ayarlıyoruz. Ardından iç harcı bir kaşık yardımı ile sürüyoruz. 

Lahmacunları hazırladıktan sonra, iyice ısınmış olan tost makinemize yerleştiriyoruz. Tost makinesinin üst kapağını kapatmadan evvel makinenin alt tabanına kaşık veya çatal yerleştiriyoruz. Bunu yapmamızın sebebi, hem tost makinesi kirletmemek hem de üst lahmacunun üst tarafının daha güzel kızarmasını sağlamak. 

Püf Noktaları:

1. Hamuru çok yumuşak hazırlamamak

2. İç harcına soğanı ve yağı bol eklemek 

3. Soğanları robottan geçirdikten sonra suyunu iyice süzmek 

4. Tost makinesinin üst kapağını kapatmadan önce, alt taban kaşık yerleştirmek (Tost makinesinin üst kapağının lahmacunun üst kısmına yapışması önlenir ama ısısından faydalanır. 

Lahmacun, tost makinesinde lahmacun, YAŞAM Haberleri

Tost makinesinde lahmacun nasıl yapılır? Tost makinesinde 9 malzemeli lahmacun tarifi…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!