G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,05
GBP40,87
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.466,06
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TOSFED mobil eğitim simülatörü yola çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOSFED mobil eğitim simülatörü yola çıktı / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencileri arasından yetenekler keşfetmek, otomobil sporlarını tanıtmak ve sporun altyapısını kuvvetlendirmek amacıyla geliştirdiği Mobil Eğitim Simülatörü projesini başlattı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencileri arasından yetenekler keşfetmek, otomobil sporlarını tanıtmak ve sporun altyapısını kuvvetlendirmek amacıyla geliştirdiği Mobil Eğitim Simülatörü projesini başlattı.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi 146 ülke tarafından sunulan 850 proje arasından, destek programı içerisine alınan 10 projeden biri olan Mobil Eğitim Simülatörü, Anadolu’nun 40 farklı şehrinde, yaklaşık 16.000 çocuğa ulaşacak. Katılımcılar, projenin teknoloji sponsoru Apex Racing tarafından çocuklara özel olarak tasarlanan simulatörlerle, proje için canlandırması yapılan TOSFED Körfez Pisti’nde karting deneyimi yaşıyorlar.

Ankara’dan başlayarak Anadolu’yu gezecek ve yaklaşık altı ay sürecek proje sonunda belirlenecek en yetenekli sporcu adaylarına, üst seviye simülatörler ile yarış eğitimi verilmesinin ardından, bu sporcuların dijital turnuvalarda yarıştırılması ve belirlenecek en başarılı isimlerden özellikle karting branşı için bir takım oluşturulması planlanıyor.

Proje hakkında açıklamada bulunan TOSFED Başkan Vekili Nisa Ersoy; “Mobil Eğitim Simülatörü sayesinde yetenekli çocukları ileri düzey eğitimlerle destekleyerek alt yapı çalışmalarımızın içine alacağız. Başarılı olan çocuklarımızın eğitimlerinin ardından bir takım oluşturarak, bu sporcu adaylarımızın karting yarışlarına katılmalarını sağlayacağız. Bu proje ile Anadolu’yu gezerek hem sporumuzu tanıtmayı hem yakın gelecekte ülkemizi yurt dışında temsil edebilecek yeni yeteneklere imkan sağlamayı hem de uluslararası platformlar için genç sporcular yetiştirmeyi hedefliyoruz.” yorumunu yaptı.

Hibya Haber Ajansı

TOSFED mobil eğitim simülatörü yola çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!