G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO35,03
GBP41,59
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.331,10
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Ton balığı nasıl yenir? Ton balığıyla yapılan en kolay 3 tarif

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ton balığı nasıl yenir? Ton balığıyla yapılan en kolay 3 tarif / Haberin Peşinde Urfa

Ton balığı genellikle spor ve sağlıklı beslenenlerin tercih ettiği konservelerden biridir. Hayranları olan ton balığını farklı farklı sofralarınıza getirmek isterseniz mutlaka hazırladığımız tariflere göz atabilirsiniz. Bugünkü yazımızda Ton balığı nasıl yenir ve ton balığıyla yapılan en kolay 3 tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Ton balığı genellikle spor ve sağlıklı beslenenlerin tercih ettiği konservelerden biridir. Hayranları olan ton balığını farklı farklı sofralarınıza getirmek isterseniz mutlaka hazırladığımız tariflere göz atabilirsiniz. Bugünkü yazımızda Ton balığı nasıl yenir ve ton balığıyla yapılan en kolay 3 tarifi sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Ton balığı, uskumrugiller familyasının orkinos cinsine ait bir balık türü. Dünyaca çok önemli bir gıda balığıdır. Tropik ve ılıman okyanuslarda ve Akdeniz’de bulunur. Boyu 140 cm ve ağırlığı 60,3 kiloya varabilir. Konserve ton balığı, ucuz ve kolay bir besin olmasının yanı sıra sağlıklı beslenme açısından da sıkça tercih ediliyor. Omega-3 kaynağı olmasının yanında selenyum, magnezyum ve B vitamini bakımından da zengin olması ton balığı, kaliteli protein açısından mükemmel bir kaynaktır. Bu nedenle, sağlıklı olmayı tercih eden insanlar tarafından özellikle tercih edilmektedir. Ton balığı tükettiğinizde vücudunuza selenyum, magnezyum, potasyum ve B vitamini kompleksi gibi değerli vitamin ve mineralleri temin edersiniz. Ton balığı yüksek besin değerleri nedeniyle birçok açıdan sağlığa faydalarını sunmaktadır. Marketten aldığımız konserve ton balıkları, taze ton balıklarından ya da diğer ismiyle orkinos balığından yapılırlar. Yağlı bir balık olarak sınıflandırılan ton balığının birkaç çeşidi vardır. Peki ton balığıyla hangi tarifler yapılır?

TON BALIKLI WRAP TARİFİ:

MALZEMELER

2 havuç
2 kutu ton balığı
2 yemek kaşığı mayonez
2 adet göbek yaprağı
1-2 dal roka ve maydanoz
2 adet tortilla ekmeği
1 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI

Havuçları rendeleyip ton balığı ve mayonezle karıştırın. Lavaş ekmeğine önce göbek sonra ton balıklı karışımdan ekleyin. Üzerine, roka, maydanoz, nar ekşisi ekleyin ve tortilla ekmeğini dürüm şeklinde sarın. İster 3 parçaya kesin, ister 2 parçaya. İsterseniz de kesmeden servis edebilirsiniz.

TON BALIKLIM MAKARNA TARİFİ:

MALZEMELER

1 paket makarna
2 kutu ton balığı
2 adet limon iri boy
6 yemek kaşığı mayonez
1 adet ince kıyılmış soğan
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Makarnayı haşlanırken ton balıklarının yağını süzerek geniş bir kap içerisine alın. Çatal yardımı ile bütün etleri parçalayın. 2 adet iri boy limon suyu, mayonez ve 2 çay kaşığı tuzu ilave edip güzelce karıştırın ve kenara alın. Zeytinyağında soğanlar iyice pembeleşene dek kavurun.

En son ocağın altını kapatmadan ince kıyılmış maydanozları ilave edip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Haşlanmış makarnaları soğuk sudan geçirdikten sonra tencereye alın ve soğan karışımı henüz sıcakken üzerine döküp güzelce karıştırın. Ton balıklı karışımı da ilave edip karıştırınca dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz.

TON BALIKLI SANDVİÇ TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet kepekli sandviç ekmeği
160 gr ton balığı konservesi
2 tatlı kaşığı mayonez
2 yaprak marul
1 küçük boy kuru soğan
1 sivri biber
1 ince dilim beyaz peynir
1 orta boy domates
limon suyu
kekik
karabiber ve tuz

YAPILIŞI

Bir kaseye ton balıklarını koyup içine mayonezi, kekiği, limon suyunu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra ekmeklere ince ince doğradığınız soğanları dizin, üzerine ton balıklı karışımını yayın. Onun üzerine domatesleri, marulu, biberi ve peyniri koyup servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

ana yemek,Ton balığı nasıl yenir,ton balığıyla yapılan tarifler,ton balığı nasıl yapılır,ton balıklı tarifler,evde ton balığı nasıl yenir

Ton balığı nasıl yenir? Ton balığıyla yapılan en kolay 3 tarif

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!