G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TL tahmini kariyerine mâl oldu: ABD’li işlemci kovuldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TL tahmini kariyerine mâl oldu: ABD’li işlemci kovuldu / Haberin Peşinde Urfa

Morgan Stanley’de 2019’da gerçekleştirilen bir dizi TL işlemi nedeniyle on milyonlarca dolarlık zarara neden olan kıdemli bir çalışan, gerçekleştirilen iç soruşturmanın ardından bankadan kovuldu. ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley’de döviz işlemleri il…

Morgan Stanley’de 2019’da gerçekleştirilen bir dizi TL işlemi nedeniyle on milyonlarca dolarlık zarara neden olan kıdemli bir çalışan, gerçekleştirilen iç soruşturmanın ardından bankadan kovuldu.

ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley’de döviz işlemleri ile ilgili çalışan kıdemli bir bankacı, Türk Lirası’na dair tahminlerinin bankayı zarara uğratması nedeniyle işten kovuldu.

Bankada döviz ticaretini denetleyen Thiago Melzer isimli çalışan, belirli işlemlerin değerlenmesine ve firma tarafından onaylanmayan iletişim yöntemlerini kullanmasına ilişkin iddialar nedeniyle Haziran ayında kovuldu. Morgan Stanley, personelle ilgili kararı ABD Finans Sektörü Düzenleme Kurumu’na (Finra) bildirdi.

Bloomberg’e göre banka 2019’un sonlarında kendisine suistimal şüphesiyle bir iç soruşturma başlatmıştı.

EN KIDEMLİ ÇALIŞANLARDAN OLMUŞTU

Finra raporunda Melzer’in başkalarına ‘menkul kıymetler dışı pozisyonları kar-zarar hedeflerine ilişkilendiren’ yönlendirmeler yaptığı belirtildi. Melzer için “banka tarafından onaylanmayan iletişim platformlarında işlemler hakkında iletişim kurduğu” suçlaması da yer aldı.

Melzer, on yıldan uzun süredir çalıştığı Morgan Stanley’deki sabit gelirli menkul kıymet bölümünde en kıdemli çalışanlardan biri haline geldi. Dövizler ve gelişmekte olan piyasalarla bağlantılı işletmeleri denetleyen Melzer, bankanın, günlük 6,6 trilyon dolarlık işlem hacmi olan küresel para piyasasının bir parçası olan uluslararası döviz piyasası opsiyonlarına girmesine yardımcı oldu.

TÜRK LİRASINDA ALDIĞI POZİSYON SONU OLDU

Ancak Melzer’in döviz piyasasına ilişkin pozisyonları TL tahminlerine yönelik tahminlerinin yanlışlanması nedeniyle terste kaldı. 2019 yılında TL bağlantılı bir dizi işlemin ters gitmesi sonucu bankanın milyonlarca dolar kaybetmesine neden oldu.

Bu olaydan sonra Morgan Stanley’de işlemlerin doğru değerleme ile yapılıp yapılmadığının incelenmesi üzerine kendisine soruşturma açıldı.

BREZİLYA’DA YATIRIM FİRMASI KURDU

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından geçtiğimiz haziranda görevden alınan Melzer’in, Brezilya’nın Sao Paulo’ bölgesinde kendi yatırım firması olan Upon’u kurduğu ortaya çıktı.

Upon Global Capital isimli yatırım firmasının bilgilerinde, firmanın “gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler türev ve opsiyon piyasalarındaki geniş tecrübeleri sonucu ortaya çıktığı” belirtildi.

ABD,banka,Brezilya,dizi,Dolar,Ekonomi,faiz,işlemci,Merkez Bankası,para,Türkiye

TL tahmini kariyerine mâl oldu: ABD’li işlemci kovuldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!