G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,07
GBP40,88
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.470,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ticaret Bakanı Muş’tan fahiş fiyat çıkışı: Yaptırımları çok ağır olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanı Muş’tan fahiş fiyat çıkışı: Yaptırımları çok ağır olacak / Haberin Peşinde Urfa

Hallere yapılan fahiş fiyat denetimlerinden sonra yeni bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz. Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak” dedi. Son dönemde artan fahiş fiy…

Hallere yapılan fahiş fiyat denetimlerinden sonra yeni bir açıklama yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz. Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak” dedi.

Son dönemde artan fahiş fiyat tartışmalarına ilişkin Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan yeni bir açıklama geldi.

Muş, gazetecilere yaptığı açıklamada asıl meselenin fiyat artışlarından ziyade kayıt sisteminin geliştirilmesi olduğunu vurguladı. Hallerdeki işleyişle ilgili şikâyetler olduğunu da söyleyen Muş, “Kafa yoruyoruz. Değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz. Denetimleri artırdık, amaç kurallı ticaret. Yaptırımları çok ağır olacak” dedi.

SUÇLU ARAMAK TEPKİYLE KARŞILANIYOR

Öte yandan, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Etiketlerdeki fahiş fiyatların önüne geçeceğiz” tarzındaki söylemleriyle ekonomi yönetimi dışında suçlu arama tutumunun Ticaret Bakanlığı tarafından denetimlerle devam ettirilmesi tepkiyle karşılaşıyor.

Hallere başlatılan denetimlerden sonra sozcu.com.tr’ye konuşan Türkiye Halciler Federasyonu (TÜRKHAL) Başkanı Yüksel Tavşan, “Üretim varsa fiyat düşer, yoksa ürün pahalanır. Suçlu aramak alışkanlık haline geldi” demişti.

Gıda enflasyonunun nedenlerini sozcu.com.tr’ye değenlendiren TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez ise, gıda fiyatlarındaki pahalılığın ana nedeninin çiftçinin elektrik, mazot ve gübre gibi ana girdilerindeki sert artışlar ve kuraklık olduğuna vurgu yapmıştı. 

Suiçmez, “Çiftçi ucuza üretemedikçe vatandaşın da yüksek fiyatlara maruz kalması kaçınılmaz” diye konuşmuştu.

OTOMOTİVDE DE TEFTİŞ KURULU HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan Muş, vatandaşların ÖTV indiriminden sonra şikâyetleri olduğunu söyleyerek otomotiv sektöründeki artan bu şikâyetlerle ilgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini kaydetti.

“Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Çok ağır yaptırımlar olacak” diyen Muş, şöyle devam etti:

“Şu an çalışmalar devam ediyor, kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır. Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa tespiti halinde çok ağır yaptırımları olacak.”

‘DEVLETİN DENETLEYİCİ OLDUĞU UNUTULMAMALI’

Öte yandan, gıda fiyatlarındaki artışa ilişkin Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati de açıklamalarda bulundu.

Nebati, “Doğalı dışına çıkan fiyat artışları varsa, bunların denetiminin yapılması ve cezalandırılması kamu yararınadır” dedi. Nebati, “Elbette ki piyasa serbesttir ancak devletin regüle edici, düzenleyici ve denetleyici bir görev ve sorumluluğunun da unutulmaması gerekir” diye konuştu.

Ekonomi,Mehmet Muş,Muş,Nureddin Nebati,ÖTV

Ticaret Bakanı Muş’tan fahiş fiyat çıkışı: Yaptırımları çok ağır olacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!