G-CV0ZL47F6D
USD32,18
EURO34,88
GBP40,93
BIST10.878,57
GR. ALTIN2.496,89
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tesla’dan Rivian’a ‘ticari sır hırsızlığı’ davası

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla’dan Rivian’a ‘ticari sır hırsızlığı’ davası / Haberin Peşinde Urfa

Tesla, eski çalışanlarını işe alan rakibi Rivian’ın ticari sırları çalmaya çalıştığını öne sürdü. California mahkemesinde dava açan Tesla, önemli suçlamalar yöneltti. Buna göre bir dönem Tesla’da çalışan ve şu anda Rivian’da görevli olan bir kişi, fabrika kurulumu için gerekli robotik ve diğer imalat otomasyon süreçleri ile ilgili belgeleri kişisel hesabına aktarmakla itham ediliyor. Bir diğer Rivian çalışanı ise Tesla’nın işe alım süreci, maaş ve ikramiye bilgilerini çalmakla suçlanıyor. 

Dünyanın en değerli otomobil markası haline gelen Tesla, elektrikli kamyon üretiminde rakiplerinden biri olan Rivian’a karşı dava açtı. CNN’de yer alan habere göre California mahkemesine başvuran Tesla, en az bir çalışanına Rivian tarafından ticari sırları çalması talimatı verildiğini öne sürdü.

Dava dilekçesinde, Rivian’ın onlarca eski Tesla çalışanını gizli üretim ve organizasyon bilgilerini öğrenmek için işe aldığı kaydedildi. Ayrıca rakip şirketin bu kişilerden, mevcut Tesla çalışanlarından hangilerinin ‘hedef’ olarak seçilebileceğini öğrenmeye çalıştığı belirtildi. Davada ayrıca dört eski Tesla çalışanı da işe ilk girdikleri sırada imzaladıkları gizlilik sözleşmelerini ihlal etmekle suçlanıyor.

2300 ÇALIŞANIN 178’İ TESLA GEÇMİŞLİ

Rivian sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada suçlamaları reddederek, “Bunlar tamamen temelsiz iddialar. Rivian’ın kültürüne, ahlakına ve şirket politikasına aykırı. İşe aldığımız kişilere, eski iş yerleriyle ilgili fikri mülkiyetleri Rivian sistemine dahil etmeyeceklerine dair onay alıyoruz” dedi. Şirketteki 2300 çalışanın 178’inin geçmişinde Tesla bulunuyor. 70 kişi ise doğrudan Tesla’dan transfer edildi.

YATIRIMCILARI ARASINDA AMAZON VE FORD VAR

Rivian, Illinois’teki eski Mitsubishi fabrikasını alarak burada elektrikli kamyonlar üretmek için çalışıyor. Şirketin yatırıcımları arasında Amazon, Ford ve Cox Automotive var.

Davada iki Rivian çalışanının adı geçiyor. Bunlardan biri insan kaynakları departmanında görevli. Bu kişi, Tesla’nın işe alım planları, maaş ve ikramiye bilgileri gibi belgelerin çalınmasını teşvik etmekle suçlanıyor.
Suçlanan diğer Rivian personeli ise daha önce Tesla’nın çevre sağlığı ve güvenliği bölümünde çalışmıştı. Bu kişinin fabrika kurulumu için gerekli robotik ve diğer imalat otomasyon süreçleri ile ilgili belgeleri kişisel hesabına aktarmakla itham ediliyor.

BİR TESLA YÖNETİCİSİ ‘KİRALANDI’ İDDİASI

Tesla’nın bir diğer suçlaması ise Rivian’ın, bir yöneticisini kiraladığı yönünde. Buradaki amaç, Tesla’nın şarj ağları kurma ve yönetme konusunda uzman olan çalışanlarının listesinin çıkarılması. Şirket, bu yöneticinin listeyi mail olarak Rivian’a ulaştırdığını iddia ediyor. Tesla ayrıca rakibinin, işe almayı hedeflediği çalışanlar listesinin gizli bilgiler olduğunu öne sürüyor.
CNN, davada adı geçen dört kişiye ulaşmaya çalışsa da henüz geri dönüş alamadı. Ayrıca Rivian’da çalışan 20 eski Tesla personelinin daha ticari sırları çalmış olabileceğinden şüpheleniliyor. Bu kişilerin isimlerinin de dava dosyasına eklenme ihtimali var.

Tesla’dan Rivian’a ‘ticari sır hırsızlığı’ davası

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!