G-CV0ZL47F6D
USD32,54
EURO34,89
GBP40,78
BIST9.722,09
GR. ALTIN2.423,95
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Tesla hisseleri çakıldı, Musk’ın serveti 16 milyar dolar azaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla hisseleri çakıldı, Musk’ın serveti 16 milyar dolar azaldı / Haberin Peşinde Urfa

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın hisse değeri dün yüzde 21 eridi. Şirketin bir günlük değer kaybı 80 milyar doları buldu. Tesla’nın patronu Elon Musk’ın serveti de bir günde 16,3 milyar dolar azaldı. Buna rağmen Musk’ın servetinde yıl başından bu yana artış 54,7 milyar dolar. Sozcu.com.tr’ye konuşan Dr. Caner Özdurak, Tesla’nın S&P500 Endeksi’ne dahil edilmemesi kararının ve şirketin hâlâ sürdürülebilir bir kârlılık vaat eden finansal projeksiyonlar sunamamasının, sert düşüşte etkili olduğunu belirtti.

ABD’li elektrikli araç şirketi Tesla , S&P 500 endeksine alınacak şirketler listesinden çıkarıldıktan sonra dün piyasa değerinden yaklaşık 80 milyar dolar yitirdi.

Tesla’nın piyasa değerindeki bu kayıp, General Motors Co ve Ford Motor’un toplam değerlerini geride bırakıyor.

HİSSE DEĞERİ YÜZDE 21 DÜŞTÜ

Yüzde 21 gerileyen Tesla’nın hisse değeri, şu ana kadar olan tek günlük en büyük yüzdelik düşüşünü yaşamış oldu. Tesla, Wall Street’teki teknoloji hisselerindeki büyük çaplı satıştan etkilenen şirketler arasına girdi.

Tesla’nın rakibi olan elektrikli otomobil üreticisi Nikola Corp’un hisseleri ise General Motors’un şirkette %11 oranında hisse alacağını açıklamasından sonra %40’tan fazla arttı.

Wall Street analistleri ve yatırımcıları, Tesla’nın Temmuz ayında art arda dördüncü kârlı çeyreklik bilançosunu açıklaması sonrasında şirketin S&P 500 endeksine alınacağını öngörüyorlardı.

Tesla’nın S&P 500 endeksine alınması için şirketin hisselerinin satın alınmasını sağlayacak çok fazla miktarda fon gerekebilirdi. Credit Suisse analisti Dan Levy, şirketin endekse alınmaması kararının Tesla boyutundaki bir şirketi endekse almanın yarattığı zorlukları yansıttığını ifade etti.

MUSK’IN SERVETİ GERİLEDİ

Tesla hisselerindeki sert değer kaybının ardından Elon Musk’ın kişisel serveti de bir günde 16,3 milyar dolar azaldı ve 82,2 milyar dolara geriledi.

Serveti kısa süre önce 100 milyar doları aşan ve dünyanın en zenginleri listesinde 3. sıraya kadar yükselen Musk, hisselerdeki düşüşün ardından 6.’lığa geriledi.

Gerilemeye rağmen, Musk’ın serveti şu an yıl başına göre 54,7 milyar dolar artıda.

Dr. Caner Özdurak

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR KÂRLILIK VAAT ETMİYOR”

Yeditepe Üniversitesi’nden Dr. Caner Özdurak, Tesla ve genel olarak ABD’de teknoloji hisselerindeki sert değer kaybını sozcu.com.tr’ye değerlendirdi.

Softbank’ın opsiyon kontratları ile teknoloji hisselerini yukarıya taşıdığı iddiasından sonra sert düşen teknoloji şirketlerini Tesla hisselerinin de takip ettiğini belirten Özdurak, “Hâlihazırda Netflix, Tesla, Microsoft ve Alphabet gibi şirketlerde de hissesi bulunan şirket, Amazon’da da yaklaşık 1,2 milyar dolarlık hisse payına sahip. Ek olarak Tesla hisselerine S&P 500 Endeksi’ne dahil edilmemesi de Tesla’nın daha da negatif ayrışmasına neden oldu” dedi.

S&P 500’e Tesla yerine online perakende şirketi Etsy’nin alındığını hatırlatan Özdurak, “Burada Tesla’nın hâlâ sürdürülebilir bir kârlılık vaat eden finansal projeksiyonlar sunamaması ve teknoloji hisselerindeki balonun covid-19 dönemindeki hikaye dışında somut bir reel ekonomi gelişmesi ile desteklenemiyor olması asıl problem” dedi.

Tesla hisseleri çakıldı, Musk’ın serveti 16 milyar dolar azaldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!