G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Terleme Diyeti’yle 3 günde 1.5 kilo verin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terleme Diyeti’yle 3 günde 1.5 kilo verin / Haberin Peşinde Urfa

Uzman Dr. Ender Saraç anlattı: Bu yaz da fazla kilolarınızdan bir türlü kurtulamadıysanız hemen pes etmeyin… Bir de Ender Saraç’ın ‘Terleme Diyeti’ni deneyin… 

Karantina günleri, Kurban Bayramı ve devam eden pandemiyle birlikte bozulan beslenme düzeni toplumun genelinde kilo artışına neden oldu. Ancak sonbahar ve kış aylarında kilo vermek zorlaşacağı için yaz bitmeden forma girmekte yarar var. Uzman Dr. Ender Saraç, yaz boyunca kilo vermekte zorlananlar için ‘Terleme Diyeti’ni önerdi. İşte 3 günde 1.5 kilo verebileceğiniz o diyet…

Ender Saraç

KLİMALAR OBEZİTEYE YOL AÇIYOR

Terlemek metabolizmayı canlandırmak, ödemi çözmek hatta zayıflamak için çok iyi bir mekanizmadır. Yazın vücut ısınızı yüksek tutup, ter atarak metabolizmanızı hızlandırabilir ve kilo verebilirsiniz…Şimdi klimalı evler, iş yerleri, AVM’ler ve arabalar derken kışın üşümez, yazın ise terlemez olduk.

ABD’de yapılan bir araştırmada obezitenin en büyük nedenlerinden biri olarak da klimalar gösterilmiş. Çünkü kışın üşümeyip, yazın da yorulmayıp terlemeyince daha az kalori tüketiyoruz ve metabolizmamız bedenimiz kolaya alışıyor. İşte sizi çok şaşırtacak bu zayıflama programında hem biraz yorulacak hem de terleyeceksiniz ama sonuca siz de şaşıracaksınız. Ancak bu diyeti, midesi sağlam olmayanlara ve ciddi sağlık problemleri olanlara önermiyorum.

BU TAVSİYELERİ DİKKATE ALIN

3 gün boyunca sabah uyanınca 10 dakika hızlı egzersiz ayrıca gün içinde 1 saat terletici bir spor yapacaksınız. Üzerinizde terlemenizi kolaylaştıracak doğal kumaştan bir kıyafet olacak.

Bu program boyunca 2 ya da 3 küçük şişe maden suyu içeceksiniz.

Gün boyunca 2.5 litre ılık su ve tarifini verdiğim acı çayı da içeceksiniz.

Sabah erken kalkılacak, akşam da geç yatılmayacak.

Öğlenleri yüz ve el sırtları korunarak yaklaşık 20 dakika güneşlenilecek.

Dik durulacak ve her 15 dakikada bir mümkün olduğunca derin nefes alınıp verilecek.

ACI ÇAY TARiFi

Malzemeler (Bir günlük): 3 büyük bardak su, 6 adet diş sarımsak, 2 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber, 9-10 adet parmak ucu kadar kabuğu soyulmuş doğranmış taze zencefil, 1 avuç ıhlamur, 4-5 adet karanfil.

Yapılışı: Bu karışım 1 dakika kadar fokurdatarak kaynatılır. İçine 4-5 tane karanfil eklenir. Sonrasında 5-6 dakika üstü kapatılarak demlenir. İçindeki tüm malzemeler iyice sıkılarak süzülür. Şekersiz olarak sabah-öğlen-akşam sıcak olarak içilir.

TERLEMEYE YARDIMCI BAHARAT KARIŞIMI

Malzemeler (Bir günlük): Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber, yarım tatlı kaşığı tane karabiber, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, yarım tatlı kaşığı kabukları soyulmuş kakulenin çekirdekleri.

Yapılışı: Bunların hepsi homojen bir şekilde karıştırılır ve nem geçirmeyecek bir kaba konulur sabah ve akşam öğününde daha çok ara öğünde ise daha az olarak yediğiniz yiyeceklerin üzerine dökülür.

PROGRAM NASIL UYGULANIYOR?

Sabah uyanınca diş, dil, mesane ve bağırsak temizliğinden sonra 1 çay fincanı sıcak zencefilli şekersiz çay için. Sonrasında 10 dakika kadar kısa ama hızlı bir egzersiz yapın. Örneğin 10 dakika ip atlamak, ev içinde koridorda koşturmak veya dış ortamda 10 dakika hızlı bir egzersiz yaparak terlemeye başlayın. Sonra da ılık bir duş alın.

Kahvaltı: Saat 10.30-11.00 arasında ise bu kahvaltıyı yapın. 3-4 adet acı sivri biber, 1 küçük domates (üzerine biraz kaya tuzu serpilecek) 6-7 adet doğal zeytin (üzerine bira kekik biraz acı kırmızı pul biber) bir tost ekmeği büyüklüğünde ekşi maya tam tahıllı ekmek, iki parmak civarı taze az yağlı bir peynir, 1 adet katı yumurta, 1 tatlı kaşığı tahin pekmez. Bunların yanında 1-2 fincan zencefil-sarımsak-kırmızı pul biberden yapılan acı çay.

Ara öğün: 3 ceviz içi, 3-4 adet acı sivri biber, 1 fincan acı çay.

Akşam yemeği: Hafif ve erken saatte yenilecek. 1. gün bol kırmızı pul biberli ve tane karabiberli ızgara tavuk. Yanında tere, 3-4 adet acı sivri biber, 3-4 taze soğan, bol sivri biberli 4-5 kaşık bulgur. 2. gün sabah ve öğlen aynı. Akşam tavuk yerine 4 adet ızgara acılı köfte. 3. gün sabah ve öğlen aynı. Akşam yemeği bir orta boy acılı derisiz ızgara balık.

Terleme Diyeti’yle 3 günde 1.5 kilo verin

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!