G-CV0ZL47F6D
USD32,43
EURO34,45
GBP40,38
BIST9.679,80
GR. ALTIN2.488,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Tektaş, söz ve alyans ile ilgili tüm detaylar! Hangi yüzük ne zaman, hangi parmağa takılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tektaş, söz ve alyans ile ilgili tüm detaylar! Hangi yüzük ne zaman, hangi parmağa takılır? / Haberin Peşinde Urfa

Evlilik teklifi yüzüğü olarak bilinen tektaş, nişanda takılan alyans ve söz merasimlerinde takılan yüzüklerle ilgili A’dan Z’ye tüm detaylar haberimizde! Evlilik teklifi alan kadınların tektaşını nereye takacağı ya da nişanda takılan alyansın hangi parmağa takıldığını sizler için araştırdık. Hangi yüzük ne zaman, hangi parmağa takılır? Alyans sağ elin parmağına takılır mı? Erkeklerin altın yüzük takmasına dair hadis

Evlilik teklifi yüzüğü olarak bilinen tektaş, nişanda takılan alyans ve söz merasimlerinde takılan yüzüklerle ilgili A’dan Z’ye tüm detaylar haberimizde! Evlilik teklifi alan kadınların tektaşını nereye takacağı ya da nişanda takılan alyansın hangi parmağa takıldığını sizler için araştırdık. Hangi yüzük ne zaman, hangi parmağa takılır? Alyans sağ elin parmağına takılır mı? Erkeklerin altın yüzük takmasına dair hadis

Evlilik arifesinde olan genç çiftlerin artık durumu ciddiyete bindirmek için gerçekleştirmek istedikleri söz ve nişan gibi ad koyma merasimleri ile alakalı en sık araştırdığı konulardan birisi de yüzüklerdir. Söz, nişan, nikah, yıl dönümü gibi özel gün kutlamalarında takılan tektaş, beştaş, alyans, tria ve tamtur yüzükleri kullanımına göre farklılık gösterir. Bu farklılıklardan yola çıkarak hangi yüzüğün nereye ya da ne zaman takılacağı ise kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Evlilik öncesinde kadına ve erkeğe alınan yüzüklerden biri olan alyans, çiftlerin birbirlerine manevi anlamda bağlanmasını temsil eden en önemli göstergelerdendir. Peki alyans, tektaş ve beştaş gibi anlamı çok özel olan yüzükler ne zaman, hangi parmağa takılır? İşte evlilik hazırlığında olan çiftlerin bilmesi gereken bazı temel bilgiler:

TIKLA OKU: EŞ SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖZELLİKLER

TEKTAŞ NEDİR? TEŞTAŞ NE ZAMAN, HANGİ PARMAĞA TAKILIR?

Genelde evlilik teklifi sırasında erkeğin kadına taktığı tektaş yüzük modeli, isteğe göre bu özel günün dışında doğum günü veya yıldönümü gibi özel günlerde de takılabilir. Tektaş modellerine baktığımızda safir, yakut ve pembe elmas gibi taşların değerlendirilerek tasarıma dönüştüğünü görebiliyor iken asılı pırlanta olanlarıdır.

Doğal taşların işlenerek tasarıma dönüştürüldüğü tek taş modelindeki yüzükler, pırlantalı tektaş yüzüğe göre daha az bütçe gerektirir.

TIKLA OKU: HAYIRLI EŞ VE YENİ EVLİLİK DUASI! MUTLU EVLİLİK İÇİN DUA

Tercih edilen pırlantanın ve diğer kıymetli taşların karatı, kesimi, matlığı, yüzük modeline göre fiyatını şekillendirir. Alınan tektaşın hangi parmağa takılacağı konusu ile ilgili ise şunu söyleyebiliriz: Sözlü ya da nişanlıyken sağ elin yüzük parmağına takılan tektaş, evlendikten sonra sol elin yüzük parmağına geçirilir.

TIKLA OKU: EVLİLİK KADER Mİ? KADER DUA İLE DEĞİŞİR Mİ?

SÖZ YÜZÜĞÜ NEDİR, SÖZ YÜZÜĞÜ MODELLERİ! SÖZDE ERKEĞE YÜZÜK TAKILIR MI? SÖZ YÜZÜĞÜ HANGİ PARMAĞA TAKILIR?

Evlilik teklifi sonrasında aileler arasında yapılan söz merasimi, ilk ciddi adımı temsil eder. Evlilik teklifinde takılan tektaş modeli söz günü işinize yarayacaktır. Dilerseniz aynı yüzükle dilerseniz de bir başka tektaş modeli ile söz gününde sevdiğinizin parmağını süsleyebilirsiniz. İlk etapta pırlantalı tektaş alındıysa, maddi durum yeterli ise safir taşın kullanıldığı çok daha zarif modeller tercih edebilirsiniz.

Söz yüzüğü kullanımı da tıpkı tektaşta olduğu gibi evlenene kadar sağ elin yüzük parmağına takılmalıdır.

TIKLA OKU: ERKEĞİN ALTIN YÜZÜK TAKMASI NEDEN CAİZ DEĞİL?

NİŞAN YÜZÜĞÜ NEDİR? ALYANS HANGİ PARMAĞA TAKILIR?

Çekirdek aile ya da hemen yakınları arasında yapılan söz merasimlerine göre daha geniş kitlelere hitap eden nişan töreninde yüzük olarak alyans takılmaktadır. Nişanda takılan alyans modelleri arasında sade, taşlı ya da çift alyans yüzükleri tercih ediliyor. Nişan yüzüğünü alırken kuyumcudan seçtiğiniz yüzüğün iç tarafına isim veya evlilik tarihini yazdırmanız sizi birbirinize daha da özel kılacaktır. 

Yüzükler nişan töreninde kırmızı kurdele eşliğinde büyükler tarafından kesilerek sağ parmağa takılır. 

TIKLA OKU: İNTERNETTEN TANIŞARAK EVLİLİK OLUR MU? SOSYAL MEDYA EVLİLİĞİ NEDİR, CAİZ Mİ?

HANGİ ALYANS MODELİ: GÜMÜŞ MÜ ALTIN MI? ERKEĞİN ALTIN ALYANS TAKMASI DİNİMİZE GÖRE CAİZ Mİ? ERKEKTE ALTIN YÜZÜK…

Peygamber Efendimiz (SAV)’in ümmetinden erkek olanlara haram kıldığı ‘altın yüzük’ ile ilgili hadis-i şerifleri sizler için derledik. Erkeklerde ziynet kullanımı…

Peygamber Efendimiz (SAV)’in “”Hz. Peygamber sağ eline ipeği, sol eline de altını aldı ve ‘Bu ikisi de ümmetimin erkeklerine haramdır.’ buyurdu. (Ebu Davud, Libas, 14; Nesaî, Zînet, 40)”. Abdullah b. Abbas’ın (r.a) rivayetine göre, Efendimiz (SAV) bir zatın parmağında altından bir yüzük gördü ve onu parmağından çıkarıp attı. 

Daha sonra da şöyle buyurdu: 

“Sizden biriniz ateşten bir kor alıyor da, onu eline koyuyor.”

Efendimiz (SAV), oradan ayrılınca yüzüğün sahibine etrafındaki kişiler, “Yüzüğünü yerden al da onunla faydalanırsın.” dediler. Fakat o zat, “Hayır, vallahi onu ebediyyen almam. Çünkü onu Resulullah (a.s.m.) attı.” dedi.- Müslim, Libas ve’z-zînet: 53.

TIKLA OKU: EVLİLİKTE TAHA SURESİNİN FAZİLETİ

Nu’mân bin Beşîr, Efendimiz (SAV)’in yanına geldiğinde parmağında altından bir yüzük vardı. (Cennete girmeden önce, niçin Cennet zînetini kullanmışsın?) buyurdu. Demir yüzük kullanmaya başlayınca da Efendimiz (SAV) bu seferde,  (Niçin Cehennem eşyâsı taşıyorsun?) buyurdu. Bunu da çıkarıp tunçtan yüzük takınca Efendimiz (SAV), (Niçin sende put kokusu duyuyorum?) buyurdu. Nasıl yüzük kullanayım, yâ Resûlallah deyince Efendimiz (SAV), (Gümüş yüzük takabilirsin. Ağırlığı da bir miskâli (yaklaşık 3,5 gramı) geçmesin ve sağ eline tak!) buyurdu.

TIKLA OKU: İDEAL EVLİLİK YAŞI NEDİR?

SÖZ YÜZÜĞÜ İLE NİŞAN YÜZÜĞÜ ARASINDAKİ FARKLAR

Nişan yüzüğü yani alyansta, söz yüzüğü de çoğu zaman alyans görünümünde olur. Aralarındaki tek fark birinin nişanda birinin sözde takılmasıdır. Tek bir alyans ile her iki törende masraf kurtarılabilir.

EVLİLİK YÜZÜĞÜ NEDİR? EVLİLİK YÜZÜĞÜ HANGİ ELE TAKILIR?

Çoğu çiftin evlilik yüzüğü olarak tercih ettiği alyansın yanı sıra tamtur veya beştaş da kullanılabilir. Yıldönümü hediyesi olarak eşinizin tektaşı yoksa ona güzel bir tektaş alabilir ya da bunun yerine beştaş veya tamtur yüzük modeli hediye edebilirsiniz. Evlenene kadar sağ elin yüzük parmağına daha sonra sol elin yüzük parmağına takılır.

YÜZÜKLERİ HANGİ TARAF ALIR? KIZ TARAFI MI ERKEK TARAFI MI?

Eski zamanlara baktığımızda yüzükler yalnızca erkek tarafından alınır iken şimdilerde çiftler alyans modelini beraber seçip ortaklaşa alıyor. Erkeğe kadın, kadına da erkek yüzük alıyor.

alyans ne zaman takılır,evlilik yüzüğü sağ ele takılır mı,Sözde ne takılır,yüzük hangi parmağa takılır,evlilik teklifi yüzüğü tektaş

Tektaş, söz ve alyans ile ilgili tüm detaylar! Hangi yüzük ne zaman, hangi parmağa takılır?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!