G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tek kullanımlık seccadeye büyük ilgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Corona virüsü sürecinde normalleşmeye yönelik atılan adımlardan biri olarak camilerin ibadete açılması, tek kullanımlık seccade satışlarını patlattı. Vatandaşlar seccade dükkanlarının yolunu tuttu, ihracat ve siparişler arttı.

Normalleşme adımları kapsamında 29 Mayıs Cuma günü, yaklaşık iki buçuk aydan sonra ilk kez sosyal mesafe kurallarına uygun olarak Cuma Namazı kılındı. Bilim Kurulu’nun tek kullanımlık seccade tavsiyesine uyan vatandaşlar, seccade satışlarının patlamasına neden oldu.

3 GÜNDE 50 BİN SECCADE

Camilerin ibadete açılmasıyla birlikte, kendi üretimleri olan tek ve tekrar kullanımlık seccade satışlarına başladıklarını vurgulayan iş insanı Ozan Bük, “29 Mayıs tarihinde satışa sunmaya başladığımız tek kullanımlık seccadelere ciddi bir talep geldi. Siparişler hız kesmeden ilerliyor. 3 günde 50 bin adet tek kullanımlık seccade satışı gerçekleştirdik. Üretim faaliyetlerimiz 7/24 tesislerimizde devam ediyor. Siparişlere yetişmekte zorlanıyoruz” diye konuştu.

TEKRAR KULLANILABİLİYOR

Bük, “Virüs, hayatımızı değiştirmeye devam ediyor. Bugün hemen her evde kişiye özel olarak yer alan seccadelerin, hijyen faktörü nedeniyle camilerde kullanılması sakıncalı bulunuyor. Bu durum karşısında, tek ve tekrar kullanımlık seccadeler çözüm sunuyor. En önemli özellikleri; hijyenik, antibakteriyel ve yırtılmalara karşı dayanıklı bir yapıya sahip olmaları. Ayrıca tek ve tekrar kullanımlık seccadelerde balonlu dediğimiz, daha uzun ömürlü çeşidimizi de satışa sunduk” diyor.

“YURT DIŞINDAN DA TALEP ÇOK”

Konu ile ilgili görüştüğümüz Eminönü’nde seccade satışı yapan Mustafa Bayrak isimli esnaf, “Son bir hafta içerisinde yurt içi ve yurt dışından çok sayıda kullan at seccade siparişimiz geldi. Toplu satışlardaki fiyatlarımız 1 liradan başlıyor seccadenin kalitesine göre 10 liraya kadar çıkabiliyor” dedi.

“SİPARİŞLER ORTA DOĞU’DAN”

İSTOÇ’ta üretim yaparak Mahmutpaşa’da satış gerçekleştiren Hamdi Yazar isimli bir vatandaş da, satışlarının giderek arttığını belirterek, “2 aydır dükkanımızı açmamıştık, seccade çağrısı üzerine eskiden üretip genelde Orta Doğulu turiste sattığımız işlemeli seccadeleri bırakarak, tek kullanımlık seccade üretimine başladık. Siparişler çok geldi, yetişemiyoruz. Online sitemiz de var orada Suudi Arabistan’dan sipariş geldi, önceliğimiz elbette vatandaşımız. Personel sayımızı da arttırdık” şeklinde konuştu.

Seccade satın alan Hasan Solmaz ise, toptan aldığını ve Fatih’teki dükkanında satacağını belirtti. Solmaz, “Vatandaşlar Eminönü kalabalığına girmek istemiyor ben de kendim gelip aldım, müşterilerime satacağım. Kar da koymayacağım alış fiyatına satacağım yeter ki vatandaşımızın işi görülsün” dedi.

Tek kullanımlık seccadeye büyük ilgi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!