G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,77
GBP40,33
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.449,57
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

TC Kimlik NO ile tahlil sonucu öğrenme: 2022 e-Nabız, e-Devlet, MHRS ile tahlil sonucu sorgula!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TC Kimlik NO ile tahlil sonucu öğrenme: 2022 e-Nabız, e-Devlet, MHRS ile tahlil sonucu sorgula! / Haberin Peşinde Urfa

TC Kimlik NO ile tahlil sonuçları öğrenilebilir mi? Kış aylarının yurt genelinde hissedilmesi ile beraber hastalık oranı da artışa geçti. Kan tahlili, gaita tahlili, idrar tahlili; ultrason sonuçları ve diğer laboratuvar hizmetlerine tabi tutulan vatandaşlar, sonuçlarını internet üzerinden saniyeler içerisinde öğrenebilir. Ayrıca, Kovid-19 test sonucunuzu da öğrenmek e-Nabız uygulamasıyla bir hayli kolay hale geldi. İşte, TC Kimlik NO ile tahlil sonucu öğrenme yöntemleri.

TC Kimlik NO ile tahlil sonucu öğrenilebilir mi? Günümüz dünyasında internet hemen hemen her alanda geçerliliği olan bir platforma dönüştü. Devlet kurumları da teknolojik yenilikleri kendilerine uyarlayıp; son dönemde en çok kullanılan e-Nabız ve e-Devlet gibi iki önemli yazılım başarısına imza attılar. e-Nabız yatırımı, Kovid-19 döneminde kişisel verilere hızlı erişim sağladığı gibi bulaş riskini de minimuma çekti. e-Nabız uygulaması olmasaydı, test sonucunu öğrenmek isteyen bireylerin tekrar hastaneye gitmesi gerekiyordu. Ancak, e-Nabız’ın vatandaşa sunduğu tek hizmet bu değil. Kısa süre önce yaptırdığınız tahlil sonucunu da yine aynı uygulama aracılığıyla öğrenmeniz mümkün. Bunun dışında, ultrason sonuçlarına varıncaya dek geniş bir yelpaze de vatandaşa hizmet veriliyor. Peki, TC Kimlik NO ile tahlil sonuçları öğrenilebilir mi?

TC Kimlik NO ile tahlil sonucu nasıl öğrenilir?

TC Kimlik NO ile tahlil sonucunuzu öğrenebileceğiniz belirlenmiş tek bir alan yok. Bazı devlet hastaneleri ve özel hastaneler, kurumsal olarak tahlil sonucunuza ulaşabileceğiniz alanı kendi imkanları veya devlet imkanlarıyla yaratmış durumda. Aşağıdaki örnekte Ege Üniversitesi Hastanesi’ne bağlı bir panelin ekran görüntüsü yer alıyor. Eğer, tahlilinizi bu hastanede yaptıysanız; TC Kimlik NO ve Protokol NO ile kısa sürede sonucunuza ulaşabilirsiniz.

Ancak, bu herkes için geçerli değil. Türkiye’de yaşayan herkesin tahlil sonuçlarını öğrenmek için kullandığı ortak bir uygulama var: e-Nabız.

e-Nabız aracılığıyla tahlil sonucunu öğrenme

Türkiye’de milyonlarca kişi tarafından kullanılan e-Nabız uygulaması, 1 Ocak 2015’ten bu yana vatandaşın sağlık açısından merak ettiği hemen hemen her konuda internet üzerinden hizmet veriyor. Bu uygulama aracılığıyla tahlil sonuçlarınızı öğrenebilir, aşı takviminizi, Kovid-19 test sonucunu ve geçmişte yaşadığınız hastalıkları detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Ayrıca, yaklaşan randevularınızı yine aynı panelden yönetip doktorların tarafınıza hazırladığı reçeteleri eczacınıza iletebilirsiniz. e-Nabız uygulaması aracılığıyla tahlil sonuçlarını öğrenme yöntemi şu şekilde:

  • e-Nabız uygulamasına girin.

  • Sol tarafta yer alan Tahlillerim sekmesine tıklayın.

  • Karşınıza çıkan sayfada son tahlilleriniz görülecek. Buradan tarihi de hesaba katarak en son yaptığınız tahlile tıklayın.

Bu adımları izleyerek e-Nabız aracılığıyla tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Peki, Kovid-19 test sonucu nasıl öğrenilir?

Kovid-19 test sonucu nasıl öğrenilir?

Kovid-19 test sonucunu öğrenmenin iki farklı yolu vardır. E-Nabız uygulaması olan bireyler, yine aynı adımları takip ederek Tahlillerim sekmesinden test sonucuna ulaşabilir. Ancak, e-Nabız hesabınız yoksa Sağlık Bakanlığı’nın aynı çatı altında hazırladığı farklı bir hizmet daha bulunuyor. Bunun için şu adımları takip edin:

  • Kovid-19 test sonucunuzu öğrenebileceğiniz panele ulaşabilmek için tıklayın.

  • Yabancıysanız, Barkod NO; cep telefonu, pasaport numarasının son 4 hanesi ve e-Posta adresinizi yazın.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız; barkod NO, T.C. Kimlik NO, cep telefonu numarası ve e-Posta adresinizi yazın.

Bu adımları tamamladıktan sonra en son yaptığınız Kovid-19 test sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

e-Nabız’a kaydolma seçenekleri

e-Nabız’ın sunduğu sayısız hizmetten faydalanmak istiyorsanız, siz de milyonlarca vatandaş gibi kayıt olmak isteyebilirsiniz. Bunun için birden fazla yöntem bulunuyor. İlk ve en çok kullanılan yöntem de e-Devlet şifresiyle kaydolma. PTT’den edineceğiniz e-Devlet şifresi ile ilk önce buraya kayıt yaptırıp daha sonra aynı uygulamadan e-Nabız’a geçiş yapabilirsiniz. Bunun haricinde, e-İmza ve Mobil İmza yöntemleri de uygulamaya giriş için kullanılan diğer yöntemler arasında. İşte, kendi e-Nabız sisteminizi oluşturabileceğiniz 3 giriş yönteminin detayları.

e-Devlet ile e-Nabız uygulamasına kaydolma

e-Devlet hesabı ile e-Nabız uygulamasına geçiş yapmak, çoğu vatandaşın tercih ettiği yöntemlerin ilki konumunda. Eğer bir e-Devlet hesabınız varsa aşağıdaki adımları takip ederek e-Nabız uygulamanızı kurabilirsiniz. İşte o maddeler:

  • e-Nabız’a girin.

  • Karşınıza gelen sayfada e-Devlet ile giriş seçeneğini tıklayın.

  • Buradan e-Devlet sitesine yönlendirileceksiniz.

  • Karşınıza çıkan panelde T.C. Kimlik NO ile e-Devlet şifrenizi yazın.

  • e-Nabız’ın Kullanım Koşulları’nı okuduktan sonra onaylayın.

  • Profil bilgilerinizi oluşturun. Bu bölüme, kimliğinizde yazan temel bilgileri; güncel ağırlığınızı ve boyunuzu yazabilirsiniz.

  • Son olarak, Erişim Bilgileri kategorisine güncel cep telefonu numaranızı yazın.

  • Telefonunuza gelen onaylama kodunu SMS Onayı paneline ekleyin.

Mobil İmza nedir?

Mobil imza, teknolojinin gelişmesiyle beraber hayatımıza girmiş bir kavramdır. Bu yenilik, 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile yasallaşmış; GSM operatörleri ve e-Devlet aracılığıyla vatandaşın kullanımına sunulmuştur. Bu yenilik, Vodafone; Türk Telekom ve Turkcell gibi operatörler aracılığıyla vatandaşın kullanımına açılmıştır. Mobil İmza kullanımında e-Devlet herhangi bir ücret talep etmezken, operatörler kullanıcıları ücrete tabi tutar. Peki, Mobil İmza nasıl alınır?

Turkcell Mobil İmza nasıl alınır?

Turkcell Mobil İmza uygulamasından faydalanmak için, size en yakın bayiye veya Turkcell merkezine gidip SIM kartınızı 128K ile yenilemeniz gerekmektedir. Eğer, SIM kartınız 128K ise, bayideki gerekli işlemleri tamamlayıp taahhüt onayı vermelisiniz. Turkcell, Mobil İmza hizmeti için kullanıcılarından aylık 12 Türk Lirası talep ediyor ve tek sefere mahsus 3GB internet hediyesini hattınıza tanımlıyor. Turkcell Mobil İmza almak isteyen kişilerin aşağıdaki adımları takip etmesi gerekiyor:

  • Turkcell Mobil İmza sayfasına girin.

  • Kimliğinizi tanımlayın.

  • Kimlik aitliğini ispat edin.

  • Bilgilerinizi sisteme kaydedin.

  • “Başlatma Parolası”nı alıp şifrenizi belirleyin.

Turkcell Mobil İmza nasıl kullanılır?

Turkcell Mobil İmza’yı sadece bu hizmeti destekleyen uygulamalarda kullanabilirsiniz. Eğer yapacağınız işlem, Turkcell Mobil İmza’yı destekliyorsa aşağıdaki adımları takip edin:

  • Mobil uygulamaya girin.

  • İMZALA tuşuna bir süre basın.

  • İşlem bilgisini onaylamak için TAMAM seçeneğini tıklayın.

  • İşlem sonrası telefonunuza veya bilgisayarınıza gönderilen parmak izinizi kontrol edin ve yine TAMAM’a basın.

  • Son olarak, Turkcell Mobil İmza uygulamasına kaydolduğuuz şifrenizi girin ve tekrar TAMAM’a bastığınızda işlem imzalanmış olur.

Turkcell Mobil İmza hangi alanlarda kullanılır?

Turkcell’in resmi internet adresinde yayınlanan Mobil İmza uygulamasına yönelik kapsamlı metinde, bu yeniliğin hangi alanlarda kullanılacağına da değinilmiş. İşte, Turkcell Mobil İmza’yı kullanabileceğiniz alanlar:

  • Turkcell

  • Bankacılık

  • Bilişim

  • e-Ticaret

  • Finans

  • Kamu

  • Yayıncılık

Türk Telekom Mobil İmza nasıl alınır?

Mobil İmza hizmetini kullanıcılarına sunan bir diğer operatör de Türk Telekom. Turkcell gibi Türk Telekom da kullanıcılarından 128K SIM kartı talep ediyor. Ayrıca, bu hizmetin ücreti aylık vergiler dahil 4,95 Türk Lirası. Türk Telekom Mobil İmza hizmetinden faydalanmak için size en yakın bayiye gidip T.C. Kimlik kartınız veya üzerinde T.C. Kimlik numaranızın yazılı olduğu bir kartı da götürmeniz gerekiyor. Bundan sonra 3 farklı belgeyi imzalayacaksınız. Bunlar şu şekilde:

  • E-güven NES Taahhütnamesi

  • Türk Telekom Mobil İmza Bireysel Taahhütnamesi

  • Satış sonrası işlem formu

Bu adımları tamamladıktan sonra Türk Telekom’un Mobil İmza paketine üye olacaksınız. Peki, uygulama nasıl kullanılıyor?

Türk Telekom Mobil İmza uygulaması nasıl kullanılıyor?

Uygulamaya üye olduktan sonra merak etmeniz muhtemel bir diğer konu da bundan nasıl faydalanacağınız. Türk Telekom da tıpkı Turkcell’e benzer bir uygulama hazırlamış. İşte, maddeler halinde Türk Telekom Mobil İmza kullanma yöntemleri:

  • Uygulama ekranındaki İMZALA tuşuna tıklayın.

  • Bu tuşa bastıktan sonra imzalama talebiniz numaranıza iletilecek.

  • Telefonunuza gönderilen işlemi onaylıyorsanız TAMAM tuşuna basın.

  • Daha sonra PARMAKİZİ bilginiz gönderilecek. Bilgiler uyuşuyorsa bir daha TAMAM tuşuna basın.

  • 6 haneden oluşan Türk Telekom Mobil İmza şifrenizi girerek tekrar TAMAM tuşuna basın.

Bu adımları tamamladıktan sonra Mobil İmza işleminiz onaylanacaktır. Turkcell gibi Türk Telekom Mobil İmza’nızla da e-Devlet’e giriş yapabilir, buradan e-Nabız paneline geçebilirsiniz.

Vodafone Mobil İmza nasıl alınır?

Vodafone Mobil İmza hizmetinden faydalanabilmek için bir adet T.C. Kimlik NO fotokopisi ile size en yakın bayiye başvurun. Daha sonraki süreç şu şekilde gerçekleşiyor:

  • Vodafone Mobil İmza Hizmet Taahhütnamesi’ni okuduktan sonra imzalayın.

  • TurkTrust Nitelik Elektronik Sertifika Taahhütnamesi’ni okuyup imzalayın.

  • Son olarak kimlik fotokopinizi unutmayın.

Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra Vodafone Mobil İmza uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bundan sonraki süreç de Türk Telekom ve Turkcell’dekine benzer şekilde işliyor. Vodafone Mobil İmza uygulaması, faturalı kullanıcılara ayda 5 Türk Lirası’na; ön ödemeli kullanıcılara da ayda 1.5 Türk Lirası’na mal olmaktadır.

e-Nabız paneline girmek için tercih edilen bir diğer yöntem de Elektronik İmza. Peki, Elektronik İmza nasıl alınır? İşte merak edilenler…

Elektronik İmza nedir?

Elektronik İmza, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından vatandaşa sağlanan bir diğer hizmet türüdür. Gerçek hayatta atılan ıslak imzanın elektronik ortamdaki halidir. 2004 yılından beri kullanılmaktadır. Sağlık çalışanları ve avukatlarla başlayan süreç bugün elektronik faturalandırmada da tercih ediliyor. 1 Temmuz 2020’den itibaren çoğu firma Elektronik İmza’ya geçmiş, tüketicilerden de bunu talep etmektedir. Bu nedenle, Elektronik İmza’ya olan ilgi alaka artıyor. Elektronik İmza, BTK’nın resmi internet adresinde yazan şu 3 maddeyi kullanıcıya temin eder:

  • Veri Bütünlüğü: Verinin izinsiz ya da yanlışlıkla değiştirilmesini, silinmesini ve veriye ekleme yapılmasını önlemek,

  • Kimlik Doğrulama ve Onaylama: Mesajın ve mesaj sahibinin iletiminin geçerliliğini sağlamak,

  • İnkar Edilemezlik: Bireylerin elektronik ortamda gerçekleştirdikleri işlemleri inkar etmelerini önlemek.

Bu yenilik sayesinde hem e-Nabız’a hem de e-Devlet’e giriş yapabilirsiniz. Peki, e-İmza nasıl alınır?

e-İmza nasıl alınır?

Tıpkı e-Devlet şifresi gibi e-İmza hizmeti için de PTT’ye başvurabilirsiniz. PTT’nin resmi internet adresinde e-İmza’nın ücreti ve alınırken gerekli olan belgeler listelenmiş. Herhangi bir PTT şubesine giderek e-İmza almadan önce yanınızda götürmeniz gereken belgeler şu şekilde:

  • Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli resmî belge,

  • PTT iş yerlerinden temin edilebilecek olan e-imza Başvuru Formu,

  • İmza Sirküleri (Sadece kurumsal e-İmza başvurularında talep edilmekte olup asılları da PTT’de görüldükten sonra başvuru sahibine geri verilecektir.)

e-İmza ne kadar 2021?

Yine, PTT’nin resmi internet adresinde e-İmza ücretleri şu şekilde listelenmiş:

  • 1 yıllık e-İmza: 189 TL

  • 2 yıllık e-İmza: 249 TL

  • 3 yıllık e-İmza: 329 TL

Tıpkı Mobil İmza gibi e-İmza ile de hem e-Nabız’a girebilir, tahlil sonuçlarınızı kısa sürede öğrenebilirsiniz. Peki, MHRS üzerinden tahlil sonucu sorgulanabilir mi?

MHRS üzerinden tahlil sonucunu sorgulama yöntemi

Sağlık Bakanlığı’na bağlı MHRS Mobil Uygulaması sayesinde sadece randevularınızı yönetebilirsiniz. Kovid-19 aşı randevusu oluşturabilir veya farklı bir hastalığınız için hastaneden randevu oluşturabilirsiniz. Eğer, MHRS Mobil Uygulaması ile bu işlemi yapmak istemiyorsanız, cep telefonunuzla 182’yi arayarak Çağrı Merkezi ile irtibata geçip şikayetiniz doğrultusunda randevu oluşturabilirsiniz. Tahlil sonucunuzu öğrenebilmek için kullanmanız gereken tek uygulama: e-Nabız.

e-devlet, elektronik imza, mobil imza, MHRS, E-Nabız, TC Kimlik NO ile tahlil sorgulama, Kovid-19 Test Sonucu, YAŞAM Haberleri

TC Kimlik NO ile tahlil sonucu öğrenme: 2022 e-Nabız, e-Devlet, MHRS ile tahlil sonucu sorgula!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!