G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,98
GBP40,78
BIST10.165,97
GR. ALTIN2.458,12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Taşıma imzaya 15 yıl hapis istendi 

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Taşıma imzaya 15 yıl hapis istendi  / Haberin Peşinde Urfa

Yeşil Kundura’nın sahibi Engin Yeşil’in başka bir belgede bulunan imzasını taşıma yoluyla kullanıp 3 milyon dolarlık senet oluşturarak icra takibi başlattığı iddia edilen Mustafa Akman hakkında ‘Resmi belgede sahtecilik’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 15 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.  

Yeşil Kundura’nın sahibi Engin Yeşil’in başka bir amaçla düzenlenmiş bir belgede bulunan imzasını taşıma yoluyla kullanıp, 3 milyon dolarlık senet oluşturarak icra takibi başlatan Mustafa Akman hakkında ‘Resmi belgede sahtecilik’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından 15 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesine açılan davanın şikayet dilekçesinde olay şöyle anlatıldı;

PROJE DEĞİŞİKLİKLERİ ANLAŞMAZLIĞA YOL AÇTI

Yeşil Kundura’nın sahibi Engin Yeşil, yönetim kurulu başkanı olduğu Yeşil Global İnşaat Anonim Şirketi’nin Tuzla’da yüzde 60’lık hissesine sahip olduğu arazi için devre mülk projesi hazırladı. İş insanı Yeşil, arazinin yüzde 20’lik hissesini elinde bulunduran Mustafa Akman ile aralarında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzaladı.

Tasarlanan projede değişiklik yapıldı. Otel-rezidans gibi birden fazla proje değişikliği yapılarak taraflar arasında sözleşme yeniden düzenlendi. Proje değişikliği taraflar arasında anlaşmazlığa yol açtı. Mustafa Akman, Engin Yeşil adına iddiaya göre 3 milyon dolarlık sahte senet düzenledi. Akman bu senedi İstanbul Anadolu 5. İcra Müdürlüğünde takibe koydu. Engin Yeşil senetteki imzasının başka bir evrak üzerinden transfer edildiğini belirterek Mustafa Akman hakkında şikayetçi oldu.

İCRA TAKİBİNİ UZATMAK İSTİYOR

Mustafa Akman savcılıkta verdiği ifadede sahte olduğu iddia edilen senedi Engin Yeşil’in Tuzla’da bulunan ofisine gelerek imzaladığını, kendisine verdiğini ve icra takibini uzatma amacıyla haksız iftirada bulunduğunu ileri sürdü.

İMZA GERÇEK SENET SAHTE

Savcılık senet üzerindeki imzanın taşıma imza olup olmadığının belirlenmesi için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi raporunda senet üzerindeki imzanın Engin Yeşil’in el ürünü olduğu ancak belgenin daha önce başka bir amaçla düzenlenmiş bir belgedeki metni onaylayan imzadan faydalanmak suretiyle oluşturulmuş sahte bir belge olduğunu belirtti.

15 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcılık şüphelinin daha önceden başka bir amaçla düzenlenmiş bir belgede bulunan Engin Yeşil’in imzasının taşıma yoluyla yeni bir senet oluşturmak suretiyle aleyhine icra takibi başlattığını belirterek, “dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik” suçlarından  5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ve 5 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Sanık Mustafa Akman önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Taşıma imzaya 15 yıl hapis istendi 

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!