G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO35,03
GBP41,62
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.328,35
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Tartılmak için doğru zaman nedir? Adetten kaç gün önce tartılmalı? Spordan sonra…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tartılmak için doğru zaman nedir? Adetten kaç gün önce tartılmalı? Spordan sonra… / Haberin Peşinde Urfa

Diyette doğru kilo takibi için tartılmak için doğru zamanı yakaladığınızdan emin olmalısınız. Gün içerisinde bile farklı çıkabilen sabah akşam kilo farkı motivenizi düşürebilir ya da yükseltebilir. Peki bu neden olur? Tartılırken yapılan hataları ve dikkat etmeniz gereken noktaları sizlere sıraladık. Yemek yedikten sonra tartılmak doğru mu? Su içtikten sonra tartılırken çıkan kilo…

Diyette doğru kilo takibi için tartılmak için doğru zamanı yakaladığınızdan emin olmalısınız. Gün içerisinde bile farklı çıkabilen sabah akşam kilo farkı motivenizi düşürebilir ya da yükseltebilir. Peki bu neden olur? Tartılırken yapılan hataları ve dikkat etmeniz gereken noktaları sizlere sıraladık. Yemek yedikten sonra tartılmak doğru mu? Su içtikten sonra tartılırken çıkan kilo…

Zayıflamak isteyen kadınların diyette sıklıkla yaptıkları yanlışlardan birisi de neredeyse her gün tartılmaktadır. Bir gün öncesi ile sonrası arasında çıkan tartı sonucundaki farklılık kişi üzerinde birtakım soru işaretlerine neden olabilmektedir. Örneğin önceki gün 1 kilo kaybettiğinizi görürken ertesi gün 500 gram almış olarak görebilirsiniz. Uykusuzluk, spr, ilaç kullanımı, adet döneminin yaklaşması gibi pek çok faktör gün içerisindeki kilo değişimini bile etkileyebilir. Düzensiz beslenme sonrasında uygulanmaya başlanan sağlıklı ve dengeli beslenme programında vücut ilk önce kendini korur. Buna bağlı olarak da 1-2 kilo almak gayet normaldir. Yanlış ve uygun olmayan zamanlarda tartılmak ve devamında da moral bozucu rakamlar görmek sizi olduğundan fazla üzeceği için tartılırken de uygun zamanı yakalamanız oldukça önemlidir. Diyette ya da normal yaşantınız içerisinde kilonuzu merak edip tartılacaksanız, doğru ölçümlü sonuçlar için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Peki tartılırken nelere dikkat edilmeli?

EN DOĞRU TARTILMA ZAMANI NEDİR? TARTIDA DOĞRU SONUCU GÖRMEK İÇİN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Kilonuzun ne durumda olduğunu doğru bir şekilde öğrenmek istiyorsanız, en doğru zaman sabah uyandıktan sonraki aç karnına ve mümkünse büyük tuvalet yapılmış şekilde çamaşırla yapılan bir ölçümdür. Tartılırken çıplak olmanız daha çok önerilen bir husus olsa da iç çamaşırıyla yapılan ölçümlerde yanlış olmamaktadır. Haftada 1 ya da 2 kere düzenli şekilde aynı saatlerde tartılmak, doğru sonuç için önemlidir.

NE ZAMAN TARTILMAMALI? TARTI NEDEN YANLIŞ GÖSTERİR?

YEMEK YEDİKTEN SONRA TARTILMAK:

Mevcut olan kilonuz, yemek yedikten sonra birkaç kilo daha fazla çıkacağı için tartılmak için yanlış bir zamandır. Tüketilecek olan yemek ile beraber kan hacminde artış olur. Tüketilen tuzlu yemekler ise sus tutmaya meyledeceği için yanlış sonuç görülebilir.

SPORDAN SONRA TARTILMAK:

1 saat boyunca yapmış olduğunuz egzersiz sonrasında büyük bir hevesle tartıya çıktınız ve kilonuzda azalma olduğunu fark ettiniz. Bu ilk etapta heyecanlandırıcı bir gelişme olarak görülebilir. Fakat burada atlanılan en önemli konu spor esnasında vücudunuzun su verdiği, dolayısıyla da verilen kilonun sebebi egzersizde atılan sudur.

SU İÇTİKTEN SONRA TARTILMAK:

Su içtiğinizde vücudunuzdaki ağırlık yükselecektir ve kilo yanlış çıkabilir.

ADET DÖNEMİNDE TARTILMAK:

Adet döneminde hormonlardan dolayı yükselen hormon farklılıkları ödemi beraberinde getirecektir. Dolayısıyla özellikle de karın bölgesinde şişkinlik hakim olacaktır.

Adetten kaç gün önce tartılmalı,spordan sonra tartılmak,Sabah akşam kilo farkı

Tartılmak için doğru zaman nedir? Adetten kaç gün önce tartılmalı? Spordan sonra…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!