G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,85
GBP40,48
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.432,34
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tarlara 2 lira olan ürün markette 10 lira

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarlara 2 lira olan ürün markette 10 lira / Haberin Peşinde Urfa

Market rafları ile üreticiden alınan fiyat arasındaki farka tepki gösteren Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı, “Bugün bir domates ya da yeşillikte, sebzede örneğin 2 lira olan ürün; pazarda 5, markette ise 10 liraya kadar ulaşıyor” dedi. Eskişehir’de sebze üre…

Market rafları ile üreticiden alınan fiyat arasındaki farka tepki gösteren Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı, “Bugün bir domates ya da yeşillikte, sebzede örneğin 2 lira olan ürün; pazarda 5, markette ise 10 liraya kadar ulaşıyor” dedi.

Eskişehir’de sebze üreticilerinin bu yıldaki verimden memnun olduklarını belirten Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yüksek verime rağmen market reyonlarında fahiş fiyatlara satılan sebzelerin tüketiciyi mağdur ettiğini söyledi.

Tarladan çıkan maydanoz, roka, marul ve diğer yeşillikler market raflarında en az 2 katı fiyat farkıyla satılıyor. Bazı sebzelerde ise fiyat farkı daha da fazla.

“ARACILAR YERİNE ÜRETİCİ KAZANÇLI ÇIKMALI”

Yüksek fiyatların vatandaşın cebine zarar verdiğinin altını çizen Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, fiyatların kontrol altına alınması gerektiğini, aracılar yerine vatandaşın ve üreticilerin kazançlı çıkması gerektiğini söyledi.

Tarımsal kazancın artması ve ürünlerin ucuzlaması için fiyat kontrolü uygulamasının artırılması gerektiğini belirten Buluşan, “Tüketimde fahiş fiyat genellikle ayçiçeğinden sebzeye kadar tüm ürünlerde var. Biz üretici olarak ürünümüzü; domateste, soğanda ve diğer ürünlerde olduğu gibi aradaki fiyat farkı aşırı düzeylerde oluyor. Biz sabah marketlerden aldığımız fiyat üzerine yanlış hareket etmemek için hem satılan ürünümüzü hem de market fiyatlarını değerlendiriyoruz. Bugün bir domates ya da yeşillikte, sebzede örneğin 2 lira olan ürün; pazarda 5, markette ise 10 liraya kadar ulaşıyor. Maydanoz, roka, yeşillik yani mutfağa giren her şey için geçerli. Halkın ve üreticinin ekonomisini yok eden bir ortam var. Bugün markette 7-8 liraya satılan bir maruldan üretici neden 1-2 lira alıyor, Neden üreticiye yansımıyor” diye konuştu.

EN ETKİLİ YOL ÜRETİCİ ÖRGÜTLERİNİ ÇALIŞTIRMAK

Fiyat denetiminde ziraat odaları ve üretici örgütlerinden destek alınmasının etkili olacağını öne süren Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan şunları kaydetti:

“Aradaki aracı her kimse bizim en baştan beri istediğimiz bir şey var. Bunun önüne geçmenin en etkili yolu ziraat odaları ve üretici örgütlerini çalıştırmaktır. Şu anda Eskişehir’den İstanbul Bayrampaşa Hali’ne tır gidiyor. Roka, maydanoz ve diğer yeşillikler orada satılacak. Roka, dereotu, maydanozun kasası 10-15 lira arasında değişiyor. İçinde ortalama 20 tane olduğu düşünülürse yaklaşık 60 kuruşa tekabül ediyor. Bunun pazar ya da markette satışına baktığımız zaman 2 liradan 5 liraya kadar çıkıyor. Neden bu aradaki fark vatandaşın cebine yansımıyor.” (.)

 

Ekonomi,Eskişehir,istanbul,pazar

Tarlara 2 lira olan ürün markette 10 lira

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!