G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO34,80
GBP40,49
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.512,50
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Tarlada online ders

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarlada online ders / Haberin Peşinde Urfa

Tarlada online ders Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan ve tarlalarda çalışan öğrenciler için EBA Mobil Destek Aracı hazırlandı.

Tarlada online ders

ŞANLIURFA – Şanlıurfa‘nın Siverek ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan ve tarlalarda çalışan öğrenciler için EBA Mobil Destek Aracı hazırlandı. Öğrenciler tarlada hem ailelerine yardım etmenin hem de derslerinden geri kalmamanın huzurunu yaşadı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle okullar açılana kadar öğrenciler EBA üzerinden eğitimlerine devam ederken, internet ve bilgisayar gibi koşulların kısıtlı olduğu mahallelerde yaşayan öğrenciler için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından internet, bilgisayar, tablet gibi teknolojik ekipmanlarla döşenen EBA Mobil Destek Aracı hizmete girdi. Mobil Destek Aracı, kırsal mahalleleri dolaşarak, bağ, bahçede çalışan ve ailelerine yardım eden öğrencilerin ayağına giderek, öğrencilerin derslerden geri kalmaması sağlanıyor. Öğrenciler mobil destek aracı sayesinde ilçe merkezinde kurulan canlı yayın stüdyolarında öğretmenleriyle birebir konuşarak, ders işliyor. Proje ile ilgili açıklamada bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Düşünekli, “Pandemi nedeniyle öğrencilerimize ne kadar uzaktan eğitim verilmeye çalışılıyorsa da, biz öğrencilerimize daha yakın olmak istedik, bir de özelikle kırsal mahallelerde yaşayan internet ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimizin olduğunu da biliyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Nuri Kapanoğlu’nun talimatıyla öğrencilerimize böyle bir hizmet yapmayı kararlaştırdık. İlk çalışmamızı yaptık ve çok verimli oldu. Öğrencilerimiz, karşılarında aracı ve öğretmenleri gördüklerinde bir hayli şaşırdı. Eğitimin ayaklarına kadar gelmesi, canlı yayın ile ders almaları onları çok mutlu etti. İmkanlar el verdiği takdirde bu mobil araçlarını çoğaltmayı ve daha fazla öğrenciye ulaşmayı amaçlıyoruz” dedi.

Öğrenciler EBA Destek Aracıyla kendilerine ders verilmesinden çok mutlu olduklarını dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Tarlada online ders

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!