G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,86
GBP40,57
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.446,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tarımsal destekte finansman dijitalleşti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarımsal destekte finansman dijitalleşti / Haberin Peşinde Urfa

Bankacılık sektöründe tarımı güçlendirecek ve üreticinin yükünü hafifletecek kaynak çeşitliliği günden güne artıyor. Özellikle akıllı tarım projelerine yönelik geliştirilen finansman çözümleriyle yüksek verimli çalışmalar destekleniyor. Bankalar, dijital tarım uygulamaları ve destekleriyle finansman modellerini geliştiriyor.

Günümüzde pek çok sektörde yaşanan dijital dönüşüm yaşanırken, bu değişimin en büyük unsurlarından biri de bankacılık hizmetleri oldu. Bankalar tarım alanında varlıklarını finansmana erişim açısından geliştirirken; dijital tarım uygulamaları ve destekleriyle farklılaşmaya başladı. Bankaların tarım alanındaki politikaları günden güne dijitalleşirken, akıllı tarım uygulamalarını kendi sistemleriyle birleştiren bankalar, çiftçilere hem akıllı tarım uygulamaları hakkında bilgi sağlıyor hem de çeşitli ödeme seçenekleriyle üreticinin elini güçlendiriyor.

KAYNAK ÇEŞİTLİLİĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Tarım alanındaki finansman çeşitliliği sayesinde ürün bazında kaynaklarla üretimin devamlılığı destekleniyor. Bankalar, çiftçilerin gübre, zirai ilaç, mazot, yem, tohum ve ekipman ihtiyaçlarını karşılayabilmek için ön ödemesiz, hasatta ödeme ya da esnek ödeme gibi kredi imkanlarının yanı sıra anlaşmalı üye iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları da sunuyor. Ayrıca bankalar, denizlerde, iç sularda ve havuzlarda su ürünleri yetiştiriciliği ile su ürünleri avcılığı faaliyetleriyle uğraşan işletmelerin söz konusu faaliyetlerine yönelik ihtiyaçları için de kredi sağlıyor.

KREDİ STOKU EYLÜL’DE 150 MİLYAR LİRAYI AŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörünün tarım ve balıkçılık alanında faaliyet gösteren firmalara kullandırdığı kredilerin stoku eylül sonu itibarıyla 151 milyar 579 milyon lira oldu. Kredi stokunun yüzde 98,2’lik kısmını tarım sektörü kredileri, yüzde 1,8’lik bölümünü balıkçılık alanında kullandırılan krediler oluşturdu. Bankaların tarım ve akıllı tarım alanındaki varlığı yalnızca finansman ve dijital tarafla da sınırlı değil. Özellikle akademik alanda verilen destekler hem Türkiye tarımı hem de çiftçi ve girişimciler için yeni ufuklar açabiliyor.

Sektörde hizmet ağı genişliyor

Pandemi ile birlikte dijital bankacılık, kırsal bölgelerde yaşayan çiftçiler açısından daha da önemli bir hale geldi. Bankalar bu süreçte akıllı tarım alanında yaptıkları atılımla sektörün değişiminde öncü rol oynuyor. Yüksek verimi benimseyen tarım projelerine yönelik olarak hızlı çözümler üretilirken, dijital bankacılık ile banka şubesine gelemeyen müşterilere veya ulaşılamayan kırsal bölgelere de ulaşılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu,Banka,Pandemi,Tarım


Tarımsal destekte finansman dijitalleşti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!