G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO35,09
GBP40,92
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.467,28
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Tarihi Ulus Çarşısı’nda çalışmalar tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarihi Ulus Çarşısı’nda çalışmalar tamamlandı / Haberin Peşinde Urfa

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından Ulus Çarşısı’nda başlatılan bakım, onarım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Ulus bölgesini eski hareketli günlerine kavuşturmak ve tekrar cazibe merkezi haline getirmek için çeşitli projeleri hayata geçirdiklerini belirten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, “Ulus'ta başlatmış olduğumuz dönüşüm projelerinde dördüncü yılın sonunda çok ciddi bir mesafe kaydetmiş bulunuyoruz.  Kuruluş sürecinden bu yana ev sahipliği yapılan tüm uygarlıklara ait, bugünlere kadar gelmiş tüm eserleri korumaya ve gelecek nesillere aktarmaya özen gösteriyoruz. Roma Dönemi’ne ait olan eserler ve Ankara Kalesi’nde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Osmanlı Dönemi yapısı diyebileceğimiz 200’ün üzerindeki yapıların tescilli olan 77’sinde restorasyon ve konservasyon çalışmaları da devam ediyor.  Cumhuriyet Dönemine ait eserleri de aynı titizlikle koruyoruz” diye konuştu.

Ulus Çarşısı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenen bir yapı olduğunu belirterek açıklamalarını sürdüren Bekir Ödemiş, “Ulus Çarşısı’nın Ankara’nın toplumsal bellediğinde çok önemli bir yer vardır. Buradan yolu geçmeyen Ankaralı hemen hemen yok gibidir. Merkezleriyle ve cumhuriyetin ilk kuruluşunda devlete ev sahipliği yaptığı için hukuk bürolarıyla, doktor ofisleriyle, acısıyla tatlısıyla toplumumuzun tüm kesimlerinin burada bir anısı vardır” dedi.

“Yapıların görünür kılınması ve güvenli bir ortam oluşması sağlanıyor”

Çarşı restore edilirken esnafın yerinden edilmediğini kaydeden Ödemiş, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bütün restorasyon çalışmaları yapılırken tarihi, kültürel ve mimari mirasın estetik anlamda da ortaya konulması çok önemli. 1950’li yılların ortasına kadar Ankara’nın en önemli ticaret merkezi olan Ulus, Kızılay’ın devreye girmesiyle ekonomik aktivitesini ve canlılığını yitirdi. Şimdi Ulus’u yeniden canlandırmak için projelerimizi hayata geçirirken bir yandan da estetik aydınlatmalarını yaparak hem binaların görünür kılınmasını hem de güvenli bir ortam oluşmasını sağlıyoruz.”

Genç avukatlara ve bilişim meraklılarına hizmet verecek

Ulus Çarşısı’nın bundan sonra genç avukatlara da ofis olacağını belirten Ödemiş, “Büyükşehir Belediyesine ait bazı yerleri Türkiye Barolar Birliği ile yapılan protokolle genç avukatlarımıza tahsis ettik. Burayı ofis olarak kullanabilecekler. Ankara Barosu’nun Gelincik Projesi için de yer verdik. Böylece dezavantajlı gruplar da adalete ücretsiz ve kolaylıkla erişimini sağlanacak. Bir katını da Hacettepe Üniversitesi ve Hacettepe Teknokent ile birlikte gençlerimiz için kuluçka merkezi olarak hazırladık. Gençlerimiz bilişimle buluşacak ve bu ofislerde dünyaya erişimlerini erişim sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Tarihi Ulus Çarşısı’nda çalışmalar tamamlandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!