G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO34,76
GBP40,60
BIST10.246,75
GR. ALTIN2.406,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Suudi Arabistan Prensesi, Başkan Şahin’i ziyaret etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suudi Arabistan Prensesi, Başkan Şahin’i ziyaret etti / Haberin Peşinde Urfa

Suudi Arabistan Prensesi ve Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Majid Al Saud, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başarı öyküsünün Suudi Arabistan’daki kızlara ilham kaynağı olacağını söyledi.

Depremden etkilenen bölgelere iyi niyet ziyaretinde bulunmak için Gaziantep’e gelen Suudi Arabistan Prensesi Lamia Bint Majid Al Saud, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Suudi Arabistan Prensesi Lamia Bint Majid Al Saud yapılan toplantıda,  ziyaret öncesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in hayat hikayesini okuduğunu ifade ederek, “Başkanı Fatma Şahin’in başarı hikayesinin Suudi Arabistan’daki kızlara ilham kaynağı olacağını düşünüyorum. Suudi Arabistan’daki kadın popülasyonunun yüzde 42’si 20 yaş altı genç kızlardan oluşuyor. Eğer mümkünse Başkan Fatma Şahin’i hikayesini anlatması için Suudi Arabistan’da da ağırlamak isterim” dedi.

İki ülkenin tarihi bağlarının olduğunu aktaran Suudi Prenses Lamia Bint Majid Al Saud, “Türkiye, yerinden edilen milletlere nereden olursa olsun kucak açıyor. Aynı zamanda Türkiye insani yönüyle de güzel bir örnek teşkil ediyor. Birleşmiş Milletler olarak biz de olaylara Türkiye’nin bakış açısıyla bakıyoruz” diye konuştu.

“Suudi Arabistan’a böyle bir ziyaret beni onurlandırır”

Başkan Fatma Şahin ise Suudi Arabistan Prensesi Lamia Bint Majid Al Saud’un, Suudi Arabistan’a davet teklifini şöyle yanıtladı:

“Suudi Arabistana gelmekten çok mutlu olurum. Çünkü Suudi Arabistan’daki genç kızlar, hayatımıza baktığında kadından başkan, vekil, bakan olabildiğini görebilecek. Rol model olabileceğiz. Suudi Arabistan’a birçok kez gitme fırsatı elde ettim. Milletvekilliği dönemimde ve bakan olarak gittim. Ama böyle bir ziyarette beni çok onurlandırır.”

Görüşmenin sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Suudi Arabistan Prensesi ve BM Habitat İyi Niyet Elçisi Lamia Bint Majid Al Saud’a Antep işi şal hediye etti.

Hibya Haber Ajansı

Suudi Arabistan Prensesi, Başkan Şahin’i ziyaret etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!