G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO35,07
GBP40,91
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.466,65
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Süt üreticisine bir darbe de Tarım Kredi Kooperatifi’nden

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Süt üreticisine bir darbe de Tarım Kredi Kooperatifi’nden / Haberin Peşinde Urfa

Artan yem fiyatları altında ezilen süt üreticisine bir şok da Tarım Kredi Kooperatifi’nden geldi. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, çiğ süt alımının Tarım Kredi Kooperatifi tarafından durdurulduğunu açıkladı. Olayı doğrulayan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, “Bunu süt sanayicileri yapıyor da bir çiftçi kuruluşunun bunu yapmasına anlam veremiyorum. Sanayicinin üzerinde bir sanayici oldular. Tarım Kredi’nin kanunu yeniden yapılandırılmalı” dedi.

Son 1 yılda yaklaşık yüzde 60 oranında zamlanan yem fiyatlarının altında ezilen ve ineklerini kesime göndermeye başlayan üreticilere bir darbede Tarım Kredi Kooperatifi’nden geldi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tarım Kredi Kooperatifi’nin çiftçilerden çiğ süt alımının durdurduğunu duyuran Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, “Çiftçiyi haciz kıskacına alan Tarım Kredi Kooperatifleri, çiğ süt toplayan kooperatiflere “Yemimizi alırsanız biraz süt alabiliriz” teklifi götürdü. Kabul etmeyenlerden çiğ süt alımını bıraktı” ifadelerine yer verdi.

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin

“SANAYİCİNİN ÜZERİNDE BİR SANAYİCİ OLDULAR”

Tarım Kredi Koperatifi’nin yem almayan üreticiden süt alımını durdurduğunu doğrulayan Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Keskin, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kamuoyuna böyle yansıtılmıyor ama süt sanayicileri, üreticiye ‘yemimizi almazsanız, sütünüzü almayız’ şeklinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yapıyorlar. Kamuoyuna bunu yansıtmak istemiyorlar. Ama böyle bir şey var. Şu an buna Tarım Kredi Kooperatifi de katıldı.

Bunu sanayiciler yapıyor da bir çiftçi kuruluşunun bunu yapmasına anlam veremiyorum. Üreticiye yem baskısı yapmak olur mu? Çiftçinin kendilerinin bir ortağı olduğunu unuttular. Sanayicinin üzerinde bir sanayici oldular.

“FIRSATÇILIK YAPILIYOR”

“Tarım Kredi’nin kanunu yeniden yapılandırılmalı” diyen Keskin açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yeme son gelen zamlarla birlikte yem ve süt paritesi yine açıldı. Bakalım komite bu konuda ne yapacak, merak ediyoruz. Ama devletimizin sanayici ve yem sektörüne ciddi anlamda bakması lazım. Fırsatçılık yapılıyor ve üretici ciddi anlamda eziliyor. Süt üreticisinin zor durumda olduğu bu günlerde özellikle çiftçi kuruluşlarının üreticinin yanında olması lazım”

Adana,darbe,Ekonomi,sosyal medya,Sözcü,süt,Türkiye

Süt üreticisine bir darbe de Tarım Kredi Kooperatifi’nden

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!