G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Suriye petrolünün yüzde 80’i ABD tarafından çalındı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Suriye petrolünün yüzde 80’i ABD tarafından çalındı” / Haberin Peşinde Urfa

Suriye basınında yer alan haberlere göre, Suriye’nin 2022 yılının ilk yarısında günlük ham petrol üretimi 80 bin 300 varil olurken, bu sayının 66 binlik bir kısmı ABD ordusu ve destekledikleri silahlı güçler tarafından yağmalandı.

Suriye basınında yer alan haberlere göre, Suriye’nin 2022 yılının ilk yarısında günlük ham petrol üretimi 80 bin 300 varil olurken, bu sayının 66 binlik bir kısmı ABD ordusu ve destekledikleri silahlı güçler tarafından yağmalandı.

Başka bir deyişle Suriye’deki ham petrol üretiminin yüzde 82’si, ABD ordusunun eline geçti. Sadece bu ayın ilk yarısında Suriye’de yasa dışı şekilde konuşlanan ABD askerleri, Suriye’deki ham petrolü yağmalamak için 114 tanker kamyon kullandı.

ABD ordusu, kendi yağmalama girişimlerinin kamuoyunlarına duyurulmasını engellemek için yoğun çaba harcadı, hatta yağmanın fotoğraflarını çeken bazı Suriyeli sivilleri yakaladı. Bu sivillerin bazıları bu nedenle hayatını kaybetti. ABD ordusunun ham petrol yağmaladığı zamanlarda, bölgedeki tüm haberleşme engelleniyordu.

Suriye’nin ham petrol üretimi zengin sayılmaz, peki ABD neden Suriye’deki ham petrolü yağmalamak için tüm olanakları kullandı? Bunun arkasında çeşitli nedenler var.

Aslında ABD ordusu tarafından petrolün çalınması, ekonomik yaptırımlara, altyapıyı yok etmeye ve yiyecekleri yağmalamaya benzer bir tedbirdir. Temel amaç, Suriye'de yoksulluğun devam etmesine ve yoğunlaşmasına, kaosa ve terörün yayılmasına yol açmaktır.

Ayrıca, Suriye hükümetinin ekonomik kaynak elde etmesinin engellenmesi, Suriyeli mültecilerin dönüşünün engellenmesi ve Suriye'nin yeniden inşasının engellenmesi de amaçlanıyor.

ABD ordusunun davranışı, Suriye halkında derin bir nefret uyandırdı ve aynı zamanda uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler Şartı'nı da ciddi şekilde ihlal etti. ABD ordusunun Suriye’deki varlığı Suriye halkı için bir kabusa dönüşmüş durumda.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

“Suriye petrolünün yüzde 80’i ABD tarafından çalındı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!