G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

SUBÜ’nün 38 takımı Teknofest finallerinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SUBÜ’nün 38 takımı Teknofest finallerinde / Haberin Peşinde Urfa

SAKARYA – 20.03.2023 – HİBYA – Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü bünyesinde Teknofest 2023’e katılacak takımlardan öğrencilerle bir araya geldi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Mehmet Sarıbıyık, Teknofest için Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Prof. Dr. Ali Fuat Boz ve Prof. Dr. Oğuz Türkay ile Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı’nın da yer aldığı buluşmada öğrencilere başarı dileklerini ileten Sarıbıyık, başarı çıtasını her yıl daha da yukarı çektiklerine vurgu yaparak 2023 yılı yarışmalarındaki hedeflerinin de yine bir adım ilerisi olduğunu söyledi.

Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nün her yönüyle öğrencilerin yanında olduğunu, süreçleri efektif bir şekilde yürüttüğünü ve ortak kullanım alanıyla konforlu bir çalışma ortamı sunduğunu söyleyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “15 kategoriden 38 takımımız Teknofest finallerinde yarışmaya hak kazandı. Bu sefer elektromobil, otonom, hidrojen ve formula olmak üzere 4 araç kategorisinde yarışacağız. Bir roket takımımız yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenecek yarışmaya katılacak. Daha sonra Teknofest 2023’te de yer alacaklar. Deprem nedeniyle şu anda uzaktan eğitim olmasına rağmen öğrencilerimiz şehrimizdeler ve yarışmaya yönelik hazırlıklarını gece gündüz sürdürüyorlar. Üniversite olarak her zaman yanlarındayız. Kendi gelecekleri için, ülkemiz için önemli işlerin temellerini atıyorlar. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

SUBÜ’nün 38 takımı Teknofest finallerinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!