G-CV0ZL47F6D
USD32,27
EURO35,08
GBP40,93
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.466,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Su sayaç numarası nerede yazar? 2022 internetten su faturası nasıl ödenir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Su sayaç numarası nerede yazar? 2022 internetten su faturası nasıl ödenir? / Haberin Peşinde Urfa

Günümüz Türkiye’sinde internetten su faturası ödemek bir hayli kolay. Şubelere veya devlet dairelerine gitmeden bu işleminizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Öte yandan, bu işleminiz için su sayaç numarası gerekmektedir. Peki, su sayaç numarası nerede yazar? Sayaç aletinin üzerinde mi, yoksa faturada mı? Merak edilen tüm detaylar haberimizde…

İnternetin kısa sürede yüz binlerce haneye girmesi ve ulaşılabilir olması nedeniyle çoğu devlet dairesi de internete taşındı. İşlemler hala yüz yüze yapılabildiği gibi internet üzerinden de neredeyse vakit kaybetmeden yapılabiliyor. Bu işlemlerden biri de su faturası ödeme işlemi. Fatura ödemek, sanıldığının aksine uzun sıralarda dakikalarca beklemeye neden olabilir. Bazen, öğle aralarını da iyi takip etmek gerekir. Öğle aralarına denk geldiğinizde faturanızı ödemeniz için en az 1 saat daha bekleyeceğiniz gerçeğiyle yüzleşebilirsiniz. Ancak, internet ortamında süre kavramına ihtiyacınız yok. İstediğiniz her an ödeme yapabilirsiniz. İstanbul’da yaşayan bireyler de su faturasını, su sayaç numarası vasıtasıyla ödeyebiliyor. Peki, su sayaç numarası nerede yazar? Dahası, 2022 yılında internet üzerinden su faturası nasıl ödenir?

Su sayaç numarası nerede?

İnternetten fatura ödeme işlemi için su sayaç numaranızı bilmeniz yeterli. İstanbul’da yaşayan bireyler, İSKİ’ye bağlı bulundukları için bu numara, Mukavele NO yazan bölümde yer alır. Ankara ve diğer şehirlerde Muhavele NO yerine ABONE NO gibi terimler de bulunabilir.

Yukarıdaki fotoğrafta Mukavele NO’dan sonra gelen harfli kodun akabindeki ilk 8 rakam, sizin su sayaç numaranızdır. “-“ tire ile başlayan rakamı eklememeniz gerekiyor. Ancak, Ankara ve diğer şehirlerde düz bir abone numarası verilmektedir. İstanbul dışındaki şehirlerde yaşayan bireyler de doğrudan abone numarasını baz alıp işlem yapabilir.

Fatura dışında nerede yazar?

Su faturanızda sayaç numaranızı, yani abone numaranızı görmeyebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için geriye bir adım kalıyor. O da, yaşadığınız yerdeki sayaç aletine ulaşmak. Eğer apartman ve benzeri yerler de yaşıyorsanız, su sayaçları bir yerde toplu olarak tutulur. Müstakil bir evde yaşıyorsanız su sayacınız evin girişinde yer alır. Su sayacının üzerinde yazan numara, doğrudan abone numaranız olarak geçer.

Su faturası internetten nasıl ödenir?

İnternetten su faturası ödemenin iki yolu bulunuyor. Bunlardan ilki, eğer İstanbul’da yaşıyorsanız İSKİ’nin resmi internet adresine girmek, ikincisi de e-Devlet üzerinden işlem yapmak. Aşağıda yer alan ekranda, eğer üyeyseniz T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

Eğer, sisteme üye olmadan ödeme yapmak istiyorsanız “ÜYE OLMADAN FATURA ÖDEME” butonuna tıklayın. Sözleşme Numarası ile Borç Sorgulama bölümüne tıklayın. Karşınıza gelen panelde abone numaranızı ve güvenlik kodunu ekleyin. Devam et dedikten sonra fatura bilginiz karşınıza çıkacaktır.

Dilerseniz, ödeme işlemini bu yolla tamamlayabilirsiniz. Öteki yol da, e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Tıpkı, İSKİ’deki sistemin bir benzeri orada da işliyor.

İSKİ, su faturası, Su sayaç numarası nerede yazar, İnternetten su faturası nasıl ödenir, YAŞAM Haberleri

Su sayaç numarası nerede yazar? 2022 internetten su faturası nasıl ödenir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!