G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Söz dinlemeyen çocuğa nasıl eğitim verilmelidir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurallara aykırı davranan ve sınır tanımayan çocuklar okul öncesi ve sonrası davranışlarıyla ebeveynlerin zor dönemler geçirmesine neden oluyor. Parkta, bahçede veya okulda arkadaşlarıyla uyum sorunu yaşayan bu çocuklar öfkeli tavırları ile dikkatleri çekiyor. Peki, söz dinlemeyen çocuğa nasıl eğitim verilmelidir?

Çocuğunuz siz ne isterseniz yapmayacağını söylüyor ve tekrar tekrar sorduğunuzda yine de reddediyorsa harekete geçme ve onu disipline etmenin zamanı geldi demektir. Ancak çocukları disipline ederken ebeveynlerin yaklaşımı büyük önem taşıyor. Çocukların ihtiyacına ve kişiliklerine uygun davranışlar sergilenmeli ve çocuğunuzun uyumlu ve duyarlı olmasına katkıda bulunulmalıdır. Peki çocuğun söz dinlemeyen davranışlarına bir son vermek için neler yapılmalıdır? Söz dinlemeyen çocuklarınızı ikna etme yolları nelerdir? İşte zor günler geçiren ebeveynlerin çocuklarına karşı bazı yol gösterici yaklaşımlar…

DOĞRU ÇİZİLEN SINIRLAR ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAR

Çocukların toplumsal yaşamlarında kurallara uyması ve bu sınırlar çerçevesinde davranması çocuğun gelişimi ve psikolojik anlamda önemlidir. Ancak, anne ve babaların yaklaşımı büyük önem taşır. Çocuğa sürekli yapma ya da her yaptığına müdahale edici davranışlarla karşısına çıkılması çocukların keşfetme ve merak duygularını olumsuz yönde etkiler.

GÜVEN DUYDUĞUNUZU HİSSETTİRİN

Çocuğunuzun inatçı, sabırsız davranışları sizi asla pes ettirmemelidir. Her koşulda onun yanında olduğunuzu hissettirin ve çocuğunuzun düzeleceğine karşı umudunuzu kaybetmeyin. Sizin bu tavırlarınız karşısında zamanla sizin güveninizi boşa çıkarmayacaktır.

HAYIR DEDİĞİNİZDE KARARINIZI DEĞİŞTİRMEYİN

Çocuğunuza ‘’hayır” dedikten sonra ‘’evet” olarak değiştirmeyin. Sözünüzü dinlemediği anlarda bu davranışlarını başkalarına (baba, öğretmen) söylemekle tehdit etmeyin. Bu tip davranışlar çocuğunuzun size olan tavırlarını daha da zorlaştırıcı hale gelir. Bu şekilde çocuğunuza ‘’hayır‘’ diyebilmeniz ve sınır çizmeniz daha faydasız olacaktır.

DAVRANIŞLARINI ÖDÜLLENDİRİN

Çocuğunuz doğru yaptığı zaman bu davranışlarını güçlendirici karşılık verin. çocuğunuzu yemeğe çağırdınız ve beklenen cevap geldi ‘’şimdi yemeyeceğim” onu zorla yemek masasına oturtmak yerine empati kurmayı deneyin. Ona arkadaşlarınla oynamak istiyorsun ama yemek hazır diyerek nazikçe masaya davet edin. Böylelikle çocuğunuzu anladığınızı ve yanında olduğunuzu hissettirebilirsiniz. Yemekten sonra biraz daha oynamasına izin vererek dinleme davranışlarının gelişmesini sağlayabilirsiniz.

anne,baba,okul,söz

Söz dinlemeyen çocuğa nasıl eğitim verilmelidir?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!