G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,69
GBP40,29
BIST9.693,46
GR. ALTIN2.496,86
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Son dakika… Erdoğan ‘faiz’ dedi, piyasalar karıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika… Erdoğan ‘faiz’ dedi, piyasalar karıştı / Haberin Peşinde Urfa

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuştu. Piyasalar yarınki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kilitlenmişken; Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türk Lirası dolar karşısında yüzde 1 değer kaybetti, döviz kuru 7.77’nin üzerine çıktı. Borsada ise bankacılık hisseleri sert dalgalandı. 

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevinden alınıp yerine Naci Ağbal’ın atanması, ardından Berat Albayrak’ın istifasıyla boşalan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın getirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomi ve hukukta reform söylemiyle bir süredir piyasalarda bahar havası yaşanıyor.

Türk Lirası dolar karşısında yüzde 10’a yakın değer kazanırken, Borsa İstanbul rekor üstüne rekor kırıyor. Bu atmosferin oluşmasında Merkez Bankası’nın yarın yapılacak Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri yükselteceği beklentisinin etkisi büyük.

Gözler tam Merkez Bankası’nın kararına çevrilmişken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı açıklamalar piyasalarda dalgalanmaya sebep oldu.

TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz mesajı verdi. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Türk lirası dolar karşısında yüzde 1 değer kaybederken, döviz kuru 7.77’nin üzerine çıktı. Borsada ise bankacılık hisseleri sert dalgalandı.

YÜKSEK FAİZ MESAJI

– Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle üretim yapabilir miyiz? Mümkün değil. Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor. Aldığımız tüm kararlarda attığımız tüm adımlarda sizlerle kurduğumuz ortak akıldan faydalanıyoruz. Son 18 yıldır büyük mesafe kat ettiğimiz demokrasi ve kalkınma yolunda 365 oda ve borsamız lokomotif görevi gördü.

– Birçok iş insanımızla konuştuğumda “Beni faiz batırdı” diyorlar. İnşallah bunları da tersine çevireceğiz. Önümüze çıkan engelleri aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik.

ŞAHLANIŞ DÖNEMİNE GİRİYORUZ

– Artık vites yükseltmenin bile yeterli olmadığı araç değiştirmenin gerektiği bir dönemdeyiz bunun için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. İşte hukuk ve ekonomi reformlara bu yeni dönemin hazırlıklarıdır. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır. Ülkemiz, şahlanış dönemine giriyor. Yerli ve yabancı yatımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz.

Son dakika… Erdoğan ‘faiz’ dedi, piyasalar karıştı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!