G-CV0ZL47F6D
USD32,59
EURO34,85
GBP40,55
BIST9.673,93
GR. ALTIN2.508,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Soğuklar cildinizi yıpratmasın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuklar cildinizi yıpratmasın / Haberin Peşinde Urfa

‘Soğuk hava cildin nemini ve canlılığını kaybetmesine neden olur’ diyen Dermatoloji Uzmanı Doktor Eylem Acar, kış önerilerini sıraladı. 

Dr. Acar, şunları belirtti:

* Soğuk hava cildi kurutup, kırışıklıklara yol açarken, dışarıdaki ve kapalı mekanlardaki kirli hava ise gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engeller.

* Kuru hava, klimalar ve kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, kalın, yünlü, sentetik giysiler ve cilt temizliğinin yaz aylarından daha seyrek yapılması nedeniyle de cilt, matlaşıp, canlılığını kaybeder.

* Her zaman olduğu gibi kış aylarında da cilt bakımında temel kural cildin iyi temizlenmesi ve nemlendirilmesidir. Mutlaka herkes cilt yapısına uygun nemlendirici kullanmaya özen göstermeli.

* Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler her banyodan sonra uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde sık sık sürülmelidir.

* Ayrıca bol su içmek de cildin nemini korur. Dolayısıyla gün içinde susamadan su içilmelidir.

GÜNEŞTEN DE KORUYUN

* Güneşten kış mevsimde de korunmak önemli. Çünkü kışın da güneşin zararlı ışınlarının etkilerine maruz kalıyoruz. Özellikle kardan yansıyan ışıklar cildimizde hasara yol açabilir. Bu nedenle kış mevsiminde dışarı çıkmadan yarım saat önce güneş koruyucumuzu sürmek cilt sağlığımızı koruyacaktır.

* Öte yandan karda ve kayak sırasında en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de cilt yanıklarıdır. Önemsenmeyen bu yanıklar lekelenmelere hatta daha ağır belirtilerle birlikte cilt kanserine neden olabiliyor. Dolayısıyla yanınıza güneş koruyucu almadan kış tatiline çıkmayın.

BU ŞİKAYETLER OLURSA UZMANA GÖRÜNÜN

* Kış aylarında egzamalarda şiddetlenme ve kaşıntıda artış olabilir. Bu hastaların yıkanma alışkanlıkları gözden geçirilmelidir.

* Yani alkali sabun ve şampuanlar sık kullanılmaması, çok sıcak suyla yıkanılmaması, her banyo sonrası yağlı, diğer günler su bazlı nemlendiricilerin kullanımı önerilir.

* Kış aylarında soğuk havanın etkisiyle seboreik dermatit, saçlarda kepeklenme gibi şikayetler artabilir. Böyle durumlarda cilt doktorlarından profesyonel destek alınması gerekir.

Soğuklar cildinizi yıpratmasın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!