G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Soğan ve patates üreticisi 2021’de tamamen zarar etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğan ve patates üreticisi 2021’de tamamen zarar etti / Haberin Peşinde Urfa

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, soğan ve patates üreticilerinin dertlerini dinledi. Büyük mağduriyet yaşayan çiftçiler, 2021 yılında tamamen zarar ettiklerini söyledi.

Dünyanın en önemli tarım topraklarından birine sahip Adana’da patates ve soğan üreticisi 2021 yılında patates ve soğanını tarlada bıraktı. Üretici ve tüccarlar, CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’e dert yandı.

Çiftçi ve tüccarlar adına konuşan soğan ve patates üreticisi Müslüm Karakulak, pazarlama sorununa dikkat çekti. Soğan ve patates üretiminde maliyetlerin yüksekliğine işaret eden Karakulak, “Şu an tarlada soğanın kilosu 50 ila 60 kuruş civarında. Sadece işçiliğe 35 kuruş veriyoruz. Bu da çiftçimizin tamamen mağdur olduğu anlamına geliyor. Pazarlama sıkıntısını bir türlü aşamadık” dedi. Karakulak, Adana hasat dönemindeki mahsullerden tamamen zarar ettiklerine dikkat çekti.

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’le bir araya gelen soğan ve patates üreticileri ile tüccarlar maliyetten üretime ve pazarlamaya kadar bir çok sorun yaşadıklarını söyledi.

TARIM POLİTİKASI, ÜRETİM PLANLAMASI YOK

CHP’li Dr. Müzeyyen Şevkin ise “Tarımda üretim politikası ve planlama yok” diyerek, şunları söyledi: Adam ekseniz adam bitecek bu topraklarda patates ve soğan maalesef para etmiyor” diyen Dr. Şevkin, karpuzda yaşanacak sıkıntıya da vurgu yaptı.  Dr. Şevkin, “Karpuz mevsimindeyiz. Turfanda karpuz üreticisi karpuzunu ne yapacağını bilmiyor” diye konuştu.

Tarım Bakanlığı’nın plansızlığının hem patateste hem de soğanda geçen yıl yaşanan sorunun bu yıl da yaşanmasına neden olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Patates, soğan tarlada bırakılıyor. Hem üretici hem de tüccar büyük mağduriyet yaşıyor. Yüksek girdi maliyetleri çiftçiyi perişan ediyor. Tarımdaki plansızlık ve pazarlama sorunu nedeniyle ürünler elde kalıyor. Tarım Bakanı’nı sorumluluğa ve tarımda planlama yapmaya davet ediyoruz” dedi.

HER ŞEYE FAHİŞ ZAM YAPILDI

Gübrede yüzde 100, mazotta yüzde 50, ilaçta yüzde 60, hidrolik, şanzıman, gres ve motor yağlarında yüzde 100’lük artış yaşandığını, çiftçinin kullandığı demir parçaların yüzde 100 fiyat artışına uğradığını dile getiren Dr. Şevkin, çiftçinin girdi maliyetlerinin sürekli yükseldiğini ancak verimli tarım topraklarında elde ettiği kaliteli ürününü satacak yer bulamadığını sözlerine ekledi.

Adana,CHP,para,zam

Soğan ve patates üreticisi 2021’de tamamen zarar etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!