G-CV0ZL47F6D
USD32,59
EURO34,71
GBP40,72
BIST9.524,59
GR. ALTIN2.520,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

SMA hastası Öykü için yardım kampanyası başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SMA hastası Öykü için yardım kampanyası başlatıldı / Haberin Peşinde Urfa

Mersin’in Anamur ilçesinde Sühal-Hasan Elmalıca çiftinin çocuğu olan 2 yaşındaki Öykü, SMA hastalığına karşı savaş veriyor. Öykü’nün ABD’deki gen tedavisi için 2,3 milyon dolar gerekiyor. Aile, bu parayı karşılayabilmek için yardım kampanyası başlatsa da henüz istenilen rakama ulaşılamadı. Ailesi, Öykü’nün yaşamak için son 47 günü olduğunu söyledi. 

Mersin’in Anamur ilçesinde SMA hastası olan 2 yaşındaki Öykü Elmalıca, ABD’deki gen tedavisi için gerekli para bulunmazsa hayata veda edecek. Ailenin bir süre önce başlattığı yardım kampanyasında da tedavi için gerekli paraya ulaşılamadığı ifade edildi.

Sühal-Hasan Elmalıca çiftinin çocuğu olan 2 yaşındaki Öykü, SMA hastalığına karşı savaş veriyor. Minik Öykü, amansız hastalık nedeniyle yaşıtları gibi ayakta duramıyor. Öykü’nün ABD’deki gen tedavisi için 2,3 milyon dolar gerektiği, ailenin de tedaviyi karşılayabilmek için başlattığı yardım kampanyasında şu ana kadar yetecek miktara ulaşılmadığı belirtildi.

FOTO: SÖZCÜ

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTILAR

“Öykü SMA (SpinalMuscularAtrophy) hastası ve 1,5 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyor, bu hastalık yutma solunum gibi bütün istemli kasları etkileyen ilerleyici ve ölümcül nitelikte bir kas hastalığı. Bu hastalığın tedavisi için Amerika’da ZOLGENSMA adında bir ilaç var, bu tedavi ile ilk kez genetik bir hastalığa çözüm bulundu ve 1 yıldır uygulanıyor, bu ilaç henüz Türkiye İlaç Kurumu tarafından ruhsatlandırılmadığından ülkemizde uygulanamıyor, tedavinin uygulanabilmesi için gerekli ücreti toplayıp Amerika’ya gitmemiz gerekiyor.

“DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Tedavi ücreti çok pahalı (2.3 milyon dolar) olduğu için bir bağış kampanyası başlattık ve şu an kampanya ile bu ücreti toplamaya çalışıyoruz. Ülkemizden 4 bebeğin ailesi aynı şekilde parayı toplayarak tedaviyi aldı. Amerika’da tedavi için Öykünün sadece 47 günü kaldı. Bizler de bu kampanya sürecinde sesimizi daha çok insana duyurmak istedik. Ancak şu ana kadar yapılan yardımlar ne yazık ki kızımız Öykü’nün tedavisini karşılamıyor. Evladımızın bir an önce tedavi olması için duyarlı vatandaşlarımızın desteğine çok ihtiyacımız var.”

Küçük Öykü, doğumunun gerçekleştiği Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Çocuk Nöroloji Bölümü’nde tedavi altında bulunuyor. Valilik izniyle yaklaşık bir ay önce başlatılan kampanya da ise bu güne kadar yaklaşık 170 bin Euro toplandığı öğrenildi.

SMA hastası Öykü için yardım kampanyası başlatıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!