G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO34,79
GBP40,64
BIST10.293,58
GR. ALTIN2.408,49
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şişli Belediyesi Barış Yüzyılı Sergisi’ni dünyayla buluşturdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şişli Belediyesi Barış Yüzyılı Sergisi’ni dünyayla buluşturdu / Haberin Peşinde Urfa

Şişli Belediyesi Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yılına özel olarak hayata geçirdiği “100. Yılında Lozan Antlaşması: Sonsuz Barış” sergisini İstanbul’daki gösteriminin ardından, 26 Eylül’de antlaşmanın imzalarının atıldığı İsviçre’nin Lozan kentinde “A Century of Peace- Barış Yüzyılı” adıyla açarak, dünyayla buluşturdu.

A Century of Peace – Barış Yüzyılı Sergisi, 26 Eylül – 23 Ekim tarihleri arasında Forum de l’Hôtel de Ville’de sanatseverlerle buluşacak.

Şişli Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş belgesi niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması’nın 100. yıldönümünde hayata geçirdiği “100. Yılında Lozan Antlaşması: Sonsuz Barış” adlı sergiyi uluslararası alana taşıdı.

Şişli Belediyesi, Lozan Barış Antlaşması’nın bir 100. yılı kutlamalarına 2021 yılında başladı. 2021 yılının Ekim ayında Boyut Yayınları iş birliğiyle, 24 yazarın ve bilim insanının katkı sağladığı Lozan barışını çok boyutlu ele alan bir kitap yayımladı. Daha sonra bu kitap kapsamında hazırlanan “İlk ve Son Barış 100. yılında Lozan Barış Antlaşması” sergisi İstanbul Likör Fabrikası’nda açıldı. Bu sergi, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçilerle buluştu.
Tarihi antlaşmanın 100. yılında ise Şişli Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarını daha geniş bir boyut kazandırarak, hem yurt içinde hem de yurt dışında etkinlikler düzenliyor.

İlk sergi Bomontiada’da gerçekleştirildi

Etkinlikler kapsamında ilk olarak, 24 Temmuz’da Bomontiada’da “100. Yılında Lozan Antlaşması: Sonsuz Barış” sergisi açıldı. Titiz bir çalışmanın sonucu hazırlanan sergi ziyaretçi akınına uğradı. Yine 100. yıla özel olarak düzenlenen ve Bomontiada’da katılımcıları buluşturan “Barış Yüzyılı” paneli gerçekleştirildi.

Şimdi de Lozan’da, 26 Eylül’de açılan ve Avrupalı sanatseverleri bir araya getiren “A Century of Peace- Barış Yüzyılı” sergisiyle Şişli Belediyesi, 2021 yılından bu yana yaptığı çalışmaları uluslararası boyuta taşımış oldu.

Avrupalı sanatseverler açılış töreninde bir araya geldi

Sergi, Lozan Belediyesi’nin de katkılarıyla İsviçre’nin Lozan kentinde düzenlenen; iş, sanat, kültür ve diplomasi dünyasının önemli isimlerinin bir araya geldiği özel bir geceyle yurtdışındaki sanatseverlere merhaba dedi.

Açılış törenine Türkiye’nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Lozan Belediye Başkanı Grégoire Junod, Batı İsviçre Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Bayar, İsviçre Türk Derneği (Association Suisse-Turquie) Başkanı İnci de Boccard Özalp, Birleşmiş Milletler Diplomatı Şafak Payev, Türkiye– İsviçre kültür, iş ve cemiyet derneklerinin yanı sıra çok sayıda Avrupalı sanatsever katıldı.

“Lozan özgürlüğün, bağımsızlığın ruhudur”

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin yaptığı açılış konuşmasında, öncellikle hissettiği heyecanı ve onuru dile getirerek katılımcıları selamladı.  Keskin, Lozan’ın önemini şu sözlerle dile getirdi:

Lozan sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bağımsızlık sevdalıları için büyük bir zafer olmuştur. Lozan; dayatmalara boyun eğmeyen bir antlaşmadır. Lozan özgürlüğün, bağımsızlığın ruhudur. Lozan barışı, Cumhuriyet devrimiyle taçlanan Kurtuluş Savaşı’mızın tamamlayıcı parçasıdır. Bugün bu anlamlı gecede bizimle beraber olan saygıdeğer konuklara ve katılan tüm kurumlara ayrıca teşekkür ediyorum”

 

Hibya Haber Ajansı

Şişli Belediyesi Barış Yüzyılı Sergisi’ni dünyayla buluşturdu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!