G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sinop’ta ev kiraları bir yılda yüzde 50 arttı: Vatandaş da dertli emlakçı da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sinop’ta ev kiraları bir yılda yüzde 50 arttı: Vatandaş da dertli emlakçı da / Haberin Peşinde Urfa

Sinop’ta ev kiraları son bir yılda yüzde 50 arttı. Önceki yıl 3+1 kiralık ev fiyatı en yüksek 1000 TL olurken, durdurulan imar sonrası en düşük kiralık ev fiyatı 1500 TL’ye yükseldi.

Sinop’ta bir süre önce durdurulan imar planı sonrası ev kiraları fırladı. Ev sahipleri yeni ev yapılmadığı için sirkülasyon olmadığından kiralara bir önceki yıla oranla yüzde 50 zam yaptı.

Önceki yıl 3+1 kiralık ev fiyatı en yüksek 1000 TL olurken, durdurulan imar sonrası en düşük kiralık ev fiyatı 1500 TL’ye yükseldi.

Kiraya çıkmak için ev arayan vatandaşlar kiraların yüksek olmasından ve evlerin sınırlı sayıda olması nedeniyle ev bulamamaktan dertli. Emlakçılar ise yetkililerden yardım istiyor.

‘MÜŞTERİLERİMİZE KİRALIK EV BULAMIYORUZ’

Öte yandan eğitimde yüz yüze eğitim modeline geçilmesiyle kente gelen üniversite öğrencileri de kiralık eve olan talebi artırdı. Emlakçılar da öğrencilerden ve vatandaşlardan gelen kiralık ev taleplerine yetişemediklerini söyleyerek yetkililerden durdurulan imar planı konusunda yardım istedi.

Emlakçı Hikmet Ergül, “İmar planın durdurulması ve mahkemede olmasından dolayı tapu devri yapamıyoruz. Tapu devri de olmayınca iskan alamıyoruz. Haliyle iskan olmayınca da oturma izni verilmiyor” dedi.

“Sinop’ta imar durumlarından dolayı bir ev sıkıntısı var. İmar probleminden dolayı yeni dairelerin satışları yapılamıyor. Müşterilerimize kiralık ev bulmakta zorlanıyoruz” diyen Ergül, şöyle devam etti:

“Şu anda müteahhitlerle anlaşıp noterden sözleşmeli satışlar yapıyoruz. Ama haliyle o evlere iskan alınmadığı için oturma izni verilmiyor. O evlerimizi de doğal olarak kiraya veremiyoruz. İl dışından vatandaşlar yatırımlık daireler alıyor ama daireleri aktif edemiyoruz.” (.)

Sinop’ta ev kiraları bir yılda yüzde 50 arttı: Vatandaş da dertli emlakçı da

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!