G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Siber saldırılara karşı “Siber Riskler Poliçesi”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siber saldırılara karşı “Siber Riskler Poliçesi” / Haberin Peşinde Urfa

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünya, büyük bir hızla dijitalleşiyor. Bu süreçte dosyalara sızılması, web sitelerinin yavaşlatılması, sosyal medya üzerinden hile(hack) yolu ile kişisel verilerin ele geçirilmesi, firmaların faaliyetlerinin durdurulması gibi birçok siber saldırı yöntemi kullanılıyor.

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte dünya, büyük bir hızla dijitalleşiyor. Bu süreçte dosyalara sızılması, web sitelerinin yavaşlatılması, sosyal medya üzerinden hile(hack) yolu ile kişisel verilerin ele geçirilmesi, firmaların faaliyetlerinin durdurulması gibi birçok siber saldırı yöntemi kullanılıyor.

IBM’in yayınladığı rapora göre dünya genelinde siber saldırı oranı, 2021 yılında yüzde 80 arttı. Rapora göre özellikle pandemi sonrasında elektronik dolandırıcılık (phishing) saldırılarında yüzde 217, istenmeyen ileti (spam) saldırılarında ise yüzde 220 kat artış yaşandı. Türkiye ise en çok siber saldırıya maruz kalan ülkeler arasında 6’ncı sırada yer alıyor. Bu noktada saldırı altında kalan şirketlerin verilerini korumaları için en önemli adımlardan biri de Siber Riskler Poliçesi oluyor.

Yalın Kılıç: “Siber Saldırıyla Yaşanan Finansal ve İmaj Sorunları, Siber Riskler Poliçesi ile Çözülebiliyor”

Siber Riskler Poliçesi’nin kapsamı ve avantajlarına dair bir değerlendirme yapan Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri Yönetim Kurulu Üyesi Yalın Kılıç, şunları söyledi: “Siber Riskler Poliçesi ile verinin gizliliğinin, kullanılabilirliğinin ve sistem erişiminin çökmesi ya da kısıtlanmasından kaynaklı oluşacak bütün finansal ve imaj problemlerinin teminata alınması mümkün oluyor. Dünya’da bir şirkette ortalama ayda 25 bin veri kaybı oluşuyor, bir sigorta poliçesine yaklaşık 4 milyon dolar seviyesinde hasar gelebiliyor. Özellikle pandemi döneminde hızla artan dijitalleşme, şirketlerin bu poliçeye olan eğilimini arttırdı. Ancak ABD’de bile hala şirketlerin sadece yüzde 42’si bu ürünü aktif olarak kullanıyor. Bizde ise ilk poliçe, 2012 yılında kesildi, 10 yıllık bir geçmişi var dolayısıyla gidecek daha çok yolumuz var.”

Hasar noktasında oluşacak hukuki masraflar, firmanın oluşan siber saldırı hakkında müşterilerini bilgilendirmesi için tutulacak çağrı merkezi (call-center) firmasının masrafları, imaj düzeltimi için yapılacak iletişim çalışmaları vb. harcamalar, Siber Riskler Poliçesi ile karşılanabiliyor. Hatta istenirse iyi niyetli bilgisayar korsanları (White-Hacker) ile anlaşılarak şirketin bilgi ve yönetimi dâhilinde siber saldırı yaptırılıp sistemsel açıklar tespit ediliyor ve tüm bilgiler, çözüm önerileriyle birlikte ilgili şirkete sunuluyor.

Kaynak
Hibya Haber Ajansı

Siber saldırılara karşı “Siber Riskler Poliçesi”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!