G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO35,08
GBP41,10
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.501,97
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

SEV Amerikan Koleji öğrencileri uluslararası yarışmada mücadele edecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SEV Amerikan Koleji öğrencileri uluslararası yarışmada mücadele edecek / Haberin Peşinde Urfa

SEV’e bağlı Amerikan Liselerinden SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri, Yunanistan’daki 3rd Experimental Lyceum of Komotini okulu öğrencileriyle yürüttükleri “Fast Fashion and Its Effects” isimli projeyle Young Reporters International’ın düzenlediği uluslararası yarışmaya katıldı.

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), bünyesindeki köklü Amerikan Liselerinde eğitim gören öğrencilerini akademik başarının yanı sıra bilim, sanat, spor gibi alanlarda desteklemeye ve onları teşvik etmeye devam ediyor. SEV’e bağlı Amerikan Liselerinden SEV Amerikan Koleji (SAC) öğrencileri, Yunanistan’daki 3rd Experimental Lyceum of Komotini okulu öğrencileriyle yürüttükleri “Fast Fashion and Its Effects” isimli projeyle Young Reporters International’ın düzenlediği uluslararası yarışmaya katıldı.

Sürdürülebilirliği ele aldılar

SAC ile 3rd Experimental Lyceum of Komotini arasında gerçekleşen iş birliği kapsamında hayata geçen çalışma, sürdürülebilirliğe eğiliyor. Moda endüstrisinin, atık kıyafetlerin, hızlı üretim-tüketim ağının çevreye verdiği zararların mercek altına alındığı projede, iki kurumun öğrencileri Ocak ayından bu yana anket oluşturma, anket uygulama, röportaj yapma, topladıkları veriler ışığında okuldaki arkadaşlarını bilgilendirme, kıyafetlerin geri dönüşümü için fikirler üretme gibi çok sayıda ortak çalışma yaptı.

Ortak proje hazırlayan öğrenciler eşsiz bir deneyim yaşadı 

SAC’de gerçekleşen ve Yunanistan ekibinin çevrimiçi olarak bağlandığı Türkiye-Yunanistan ortak sunumunda öğrenciler, SAC’deki arkadaşlarına da proje hakkında bilgi verdi. Her iki ülkeden öğrenciler için eşsiz bir deneyim fırsatı sunan süreç boyunca yapılan çalışmaların yer aldığı video ile yarışmaya başvuru aşaması tamamlandı.

Kazananlar uluslararası geçerliliğe sahip ödül sertifikası alacak 

Young Reporters International’ın düzenlediği yarışmada kazanan ekipler, Haziran ayı başında açıklanacak. Kazanan projeyi hazırlayan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan ödül sertifikasının sahibi olurken, kazanan proje Young Reporters International resmi web sayfasında yer alacak.

Hibya Haber Ajansı

SEV Amerikan Koleji öğrencileri uluslararası yarışmada mücadele edecek

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!