G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Seçimler ticareti devre dışı bırakamaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimler ticareti devre dışı bırakamaz / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin geleceği seçimden sonra yeniden şekillenebilir. İş dünyası ise belirsizliklere rağmen ticaretin devam edeceğini düşünüyor. 

Tüm dünyanın merakla takip ettiği ABD başkanlık seçimlerinin sonuçları netleşmezken, gözler Türkiye ve ABD arasındaki ticari ilişkilere döndü.

Yıllık 20 milyar doları aşan dış ticaret hacminin seçim sonuçlarından etkilenmeyeceğini söyleyen iş dünyası temsilcileri, iki ülke liderlerinin koyduğu 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefinin devam ettiğini kaydettiler. Ancak iş dünyasının bu olumlu beklentilerine rağmen, Türkiye ile ABD arasındaki Halkbank ve S400 füzeleri gibi sorunlar, başkan kim olursa olsun yaptırımların masada kalmasına neden oluyor. İki ülke arasında 100 milyar dolarlık dış ticaret hedefi bulunuyor. Türkiye ABD’ye tekstilden mobilyaya, mermerden otomotive, mücevherattan sivil havacılığa kadar pek çok ürün grubunda ihracat gerçekleştiriyor. Seçimlerin Türkiye-ABD ticari ilişkilerini, iş dünyası temsilcilerine sorduk.

ÇIKARLARA UYGUN

Pandemi sonrası dönemde ABD ile olan ticari ilişkilerin gelişmesini muhtemel bulduğunu söyleyen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem Çetinkaya, şöyle konuştu:  “Amerika’nın Uzak Doğu alımlarında kısıtlamaya gitme içgüdüsünü 2019 yılında Amerikan Ticaret Bakanı’nın Türkiye ziyaretinde hissetmiştik. Yine bu içgüdünün seçim sonrasında da Amerikan dış ticaret çıkarlarına uygun olarak Türkiye ile olumlu seyretmesi muhtemeldir.”


TİCARET ALET EDİLMESİN

Armatür Derneği Başkanı Gökhan Turhan

TÜRK ÜRETİCİ, ABD’Lİ FİRMALAR İÇİN ÖNEMLİ 

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği Başkanı Burak Önder, Biden ya da Trump’ın seçilmesinin ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi. Önder, “Hali hazırda ülkeler tedarik zincirlerini çeşitlendirmeye çalışıyor. Bu dönemde Türk üreticiler ABD’li firmalar için önemli bir oyuncu” dedi. Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Onursal Başkanı Bülent Aymen de, “İlişkiler aynı şekilde sürecektir. Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan ABD, Ortadoğu’daki ticari planlarında Türkiye’yi dışarıda bırakamaz” ifadelerini kullandı.

Seçimler ticareti devre dışı bırakamaz

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!