G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sebze tohumu satışları patladı, Çinli gençler “kentli çiftçi” modası başlattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sebze tohumu satışları patladı, Çinli gençler “kentli çiftçi” modası başlattı / Haberin Peşinde Urfa

Popüler e-ticaret platformu Tmall’in ana şirketi olan Alibaba tarafından yayımlanan “Balkon Tarımı” raporuna göre, bu yılın ilk çeyreğinde Tmall’da sebze tohumları satışı geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıktı.

Popüler e-ticaret platformu Tmall’in ana şirketi olan Alibaba tarafından yayımlanan “Balkon Tarımı” raporuna göre, bu yılın ilk çeyreğinde Tmall’da sebze tohumları satışı geçen yılın aynı dönemine göre iki katına çıktı. Rapora göre balkon tarımının en popüler olduğu yerler, Shanghai, Dongguan, Beijing, Suzhou ve Guangzhou gibi büyük şehirler. Balkonda sebze yetiştiren insanların çoğu 20-30 yaşları arasında. 

Tmall’da taze çiçek ve sebze satışından sorumlu bir yetkili, şu ana kadar bu gruptaki müşterilerin tohum, gübre ve toprak, otomatik yetiştirme makinelerine yönelik talebinin 10 milyar yuanlık bir pazar yarattığını, bir aceminin bile sadece bir düğmeye basarak şehirli bir çiftçi haline gelebildiğini söyledi.

Balkonda sebze yetiştirmenin asıl amacı artık sadece tasarruf değil. Çin Tarım Üniversitesi Ulusal Tarım Araştırma Merkezi Başkanı Han Yijun, balkonlarda sebze yetiştirmenin bir yaşam tarzı haline geldiğini söyledi. Çocuklar için balkon bahçeciliği, salgın döneminde doğanın tadını çıkarmanın bir yoludur ve sorumluluk duygularını beslemelerine yardımcı olur.

 Ayrıca yetiştiricilerin rengarenk domateslerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşmalarının veya grup sohbetlerinde tohumlar ve yetiştirme konusunda deneyimlerini paylaşmalarının sosyal değeri de var. Shandong eyaletindeki büyük bir sebze yetiştirme bölgesinden meyve ve sebze tohumları satmak için Tmall’da çevrimiçi dükkân açan Zhao Haiping, tatlı mısır ve Japon kabak çekirdeğinin en çok satanlar arasında olduğunu söyledi.
 
Zhao, “Şehirlerde sebze yetiştiren gençler e-ticaret platformlarından daha kaliteli ve modern tarımın ihtiyaçlarını karşılayabilen tohumlar satın alabilirler” diye konuştu. Tarlalarda yetiştirilen tohumlarla karşılaştırıldığında, balkonda yetiştirilenler tohumlar daha çeşitlidir, yetiştirilmek için daha kolaydır; daha küçük paketlerle satılır, çevreye daha uygun.
 

Hibya Haber Ajansı

Sebze tohumu satışları patladı, Çinli gençler “kentli çiftçi” modası başlattı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!