G-CV0ZL47F6D
USD32,17
EURO35,05
GBP41,18
BIST10.158,63
GR. ALTIN2.475,75
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

SAS, Yapay Zeka Karar Platformu alanında lider seçildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAS, Yapay Zeka Karar Platformu alanında lider seçildi / Haberin Peşinde Urfa

Analitik lideri SAS, “The Forrester Wave: AI Decisioning Platforms, Q2 2023.” başlıklı araştırmasında Yapay Zeka Karar Platformu konusunda 6 stratejik kriter arasından 5’inde en yüksek skoru alarak, lider gösterildi.

Global yapay zeka ve analitik devi SAS, Forrester tarafından yapılan araştırmada Yapay Zeka Karar Platformları arasında lider gösterildi. “The Forrester Wave: AI Decisioning Platforms, Q2 2023” başlıklı araştırmada sektörün en önemli on üç Yapay Zeka Karar Platformu teknoloji sağlayıcısı ele alınıyor ve 23 kriter üzerinden değerlendiriliyor. 

İtibarlı araştırma ve danışmanlık firması olan Forrester’ın değerlendirmesinde, SAS'ın karar verme mekanizmalarına analitiği sorunsuz bir şekilde entegre ettiğini ve SAS'ın “kapsamlı veri yetenekleri, karar zekası teknolojileri, kullanıcı deneyimi, yapay zekayla yazarlık araçlarının genişliği ve ModelOps” alanlarındaki güçlü yönlerini vurguluyor.

SAS, “strateji” kategorisinde değerlendirilen tüm yazılım sağlayıcılar arasında en yüksek puanı elde etti. Forrester tarafından değerlendirilen SAS Intelligent Decisioning – SAS Viya Yapay Zeka Karar Platformu çözümü toplamda 5 üzerinden 4,90 puan aldı ve kategorinin altı kriterinden beşinde mümkün olan en yüksek puanı aldı. Bu kategoriler:

Ürün vizyonu

Pazar yaklaşımı

Destekleyici ürün ve hizmetler

Planlanan geliştirmeler

İş ortağı ekosistemi

Raporda şöyle belirtildi:

“SAS Viya platformu, özenle tasarlanmış arayüzleriyle veriden karar verme aşamasına kadar tüm süreçte size eşlik ediyor. Makine öğrenimi, optimizasyonu ve analitiğin her tür kombinasyonu, “SAS Intelligent Decisioning” bünyesindeki ekipler tarafından kolaylıkla oluşturulup uygulanabiliyor. SAS, yapay zekâ alanındaki uzmanlığıyla işletmelere sofistike ve kullanımı kolay yapay zeka karar platformu çözümleri sunuyor.” 

SAS CTO’su Bryan Harris şöyle söyledi:

“Günümüz dünyasında, küresel anlamda pek çok aksaklık yaşanıyor ve bilgi yükü insan kapasitesini aşıyor. Bu tip meselelerin üstesinden gelebilmek için en iyi çözümü genellikle çeşitli analitik teknik ve teknolojilerinin bir birleşimi sunuyor. Biz tamamen, işletmelerin insan üretkenliğini ve karar alma süreçlerini yapay zeka ile sorunsuz ve kolay bir şekilde ölçeklendirebilmelerini sağlamaya odaklanmış durumdayız.”

SAS Viya yapay zeka platformu üzerine inşa edilen SAS Intelligent Decisioning, gerçek zamanlı etkileşimlerle binlerce günlük operasyonel karar karşısında alınabilecek en iyi eylemleri belirleyip, kurumlar genelinde karar alım sürecini otomatikleştirerek yönetmek için benzeri görülmemiş bir kolaylık sağlıyor. 

Hibya Haber Ajansı

SAS, Yapay Zeka Karar Platformu alanında lider seçildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!