G-CV0ZL47F6D
USD32,31
EURO34,78
GBP40,49
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.386,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ŞANLIURFA, GAZİANTEP’TE TANITILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Festival Park’ta düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar kadar Gazianteplilerde festivale yoğun ilgi gösterdi.

Festival Park’ta düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa’ya özgü lezzetlerin vatandaşlara sunulduğu tadım testinde Urfa Lahmacunu, çiğköfte, Urfa kebabı ve içli köftesi Gazianteplilere parmak ısırttı. Tadım testine katılan Gaziantepli vatandaşlar Şanlıurfa yemeklerini ve lezzetini öve öve bitiremedi.

Şanlıurfa’nın en önemli simgelerinden sıra gecesi ekibi söyledikleri türkülerle katılımcıları coşturdu. Müziğin ritmine dayanamayan vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin halay ekibine eşlik etti.

Türkiye üretim rekoltesinde 1’nci sırada olan Şanlıurfa fıstığı da Gaziantepli vatandaşların beğenisine sunuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Şanlıurfa Fıstığı ikram etti.

BEYAZGÜL ‘’SİZ NEREDEYSENİZ BİZ ORADAYIZ’’

Şanlıurfalıların olduğu her yerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin olduğunu ve ‘’Siz Neredeyseniz Biz Oradayız’’ sloganıyla vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Başkan Beyazgül: “Siz Neredeyseniz Şanlıurfalılar neredeyse biz de oradayız. Siz neredeyseniz orası güzel.  Her yere güzellik katıyoruz, Şanlıurfa olarak kültürümüzü götürüyoruz gastronomimizi götürüyoruz, hoşgörümüzü götürüyoruz ve en önemlisi bulunduğumuz şehre sevgimizi götürüyoruz. Onlarla kaynaşıyoruz değerlerimizi, kültürlerimizi hem onlara hem de gelecek nesillere aktarıyoruz.

FATMA ŞAHİN, ‘FIRAT VE DİCLE’İN ÇOCUKLARIYIZ’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdir ettiğini anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Beyazgül’ü öve öve bitiremedi. Fırat ve Dicle’nin çocukları olduklarını ve komşuluk haklarının bulunduğunu anlatan Başkan Şahin, ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: ” Ben önce Şanlıurfa Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum adam gibi adam, komşu hakkı var ben hep söylüyorum başkanım bütün ekibi ile birlikte bir çalışma başlatıyor. Ben hep söylüyorum biz Fırat’ın, Dicle’nin çocuklarıyız. Biz kardeşiz ve artık bölgesel kalkınma hamlesini birlikte başlatacağız’’ diye Konuştu.

Gaziantep Festival Parkta başlayan ve 2 gün sürecek olan festivalde Şanlıurfa’nın tarihi, kültürü ve Gastronomisi tanıtılacak. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel el işi ürünler ve minyatür Balıklıgöl maketi sergilendi. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi ile özdeşleşen ve alana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen Bozova Guregh cinsi köpek alanın adeta maskotu oldu. Şanlıurfa’ya özgü olan Guregh cinsi köpek vatandaşların ilgi odağı oldu.

ŞANLIURFA, GAZİANTEP’TE TANITILDI

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!