G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,08
GBP40,87
BIST9.079,97
GR. ALTIN2.309,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Salgının etkisi oto servislerinde azalıyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi sebebiyle dönem dönem servis girişlerinde yüzde 70’ten fazla azalma yaşanırken, mayıs ayı ve haziranın ilk haftasında da salgının etkileri azalarak devam etti. TOSEF Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, “Salgın döneminde üyemiz olan özel servislere, sigorta şirketlerine yaptığımız çağrılar sayesinde, özel anlaşmalı servis indirimi uygulanmadığı için ortalama 5 milyon TL tasarruf sağlayarak yanlarında olduk.” dedi.

Tüm Oto Servisleri Federasyonu TOSEF, salgın döneminde üyesi olan 680 servisin yanında oldu. TOSEF, pandeminin etkilerinin yoğun görüldüğü dönemde, servis girişlerinde yüzde 70’e varan düşüşler yaşandığını belirtiyor.

TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan, Mayıs ayında resmi tatillerin, şehirler arası seyahat kısıtlamalarının ve sokağa çıkma yasaklarının etkisiyle servis girişlerinde salgının etkilerinin azalarak devam ettiği, fakat ay boyunca sadece 14 iş günü bulunması dolayısıyla beklenen artışın yaşanmadığına dikkat çekti ve sözlerine şöyle devam etti: “Salgın döneminde üyemiz olan özel servislere, sigorta şirketlerine yaptığımız çağrılar sayesinde özel anlaşmalı servis indirimi uygulanmadığı için ortalama 5 Milyon TL tasarruf sağlamış olduk. TOSEF olarak maliyetleri düşürmek ve yeni normalleşme sürecine uyum sağlamak adına yeni dijital dönüşüm çözümleri üzerinde çalışıyoruz. Haziran’ın ilk haftasında da salgının etkilerinin sektörde azalarak devam ettiğini gözlemledik, henüz istediğimiz ivme yakalanmış değil.” dedi.

Turan, “Oto servisleri otomotiv sektöründe geri planda kalsa da aslında tahmin edilenden çok daha büyük bir pazar, yaklaşık 10 Milyar TL değeri olan özel oto servisleri sektöründe 30 bin aile ekmeğini buradan kazanıyor.” diyerek açıklamasını tamamladı.

TOSEF Tüm Oto Servisleri Federasyonu Genel Sekreteri Timur Selçuk Turan

TOSEF üyeleri ile kurulan TOSAŞ ile birlikte, ortak bir satın alma platformu oluşturarak, yedek parça giderlerinde tasarruf sağlamayı hedefleyen TOSEF, salgın ile birlikte araç sahiplerinin servis beklenti ve ihtiyaçlarının değiştiğine de dikkat çekti. “Özel servislerin belirli bir süre ücretsiz olarak yararlanabileceği e-randevu, müşteri takip sistemleri, online hasar tespiti ve hasar dosyası takibi gibi müşteri-servis-sigorta üçgenini minimum temasla buluşturacak yazılımlar üzerinde yoğun olarak çalışmaya devam ediyoruz. Kurumsallaşmanın birinci unsuru bu dijital entegrasyon. Bu sayede özel servislerin belirli standartlara ulaşmasını ve bu kaliteyi korumasını amaçlıyoruz.” dedi.

Salgının etkisi oto servislerinde azalıyor…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!