G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,95
GBP40,97
BIST9.089,10
GR. ALTIN2.325,47
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Salgın tasarrufu sağlığa yöneltti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Salgın tasarrufu sağlığa yöneltti / Haberin Peşinde Urfa

Pandemi döneminin getirdiği belirsizlik, tasarruf motivasyonunun temeline sağlık ve eğitim planlarını yerleştirdi. Kadınlar daha fazla tasarruf yaparken öncelikli hayalleri ev almak oldu 

Corona virüsü salgını, önce sağlık sonra da ekonomik endişeleri üst seviyeye taşırken, süregelen belirsizlik ortamı ve gelecek kaygısı, tasarruf eğilimlerini de değiştirdi. Kadınların pandemi dönemindeki tasarruf eğilimleri farklılıklar gösterirken, eğitim ve sağlık, birikimlerin ana motivasyonunu oluşturdu.

MOTİVASYON DEĞİŞTİ

Türkiye’de kadınların tasarruf eğilimlerini ve yatırım alışkanlıklarını incelemek amacıyla Odeabank tarafından gerçekleştirilen Kadınların Birikim Alışkanlıkları Araştırması sonuçları, birikim eğilim ve motivasyonlarında önemli değişimlere işaret ediyor. Araştırmada dikkat çeken önemli bir unsur sağlık amaçlı birikim motivasyonunun ilk yapılan araştırmadaki 4. sıradan, temmuz ayında yapılan ikinci araştırmada 3’üncü sıraya yükselmesi oldu.

Sağlık birikimi motivasyonu Covid-19 öncesinde yüzde 15 iken, pandemi ile birlikte yüzde 32’lere ulaştı. Araştırmada yer alan 260 kişilik hedef grubun yüzde 65’i salgın ilan edildikten sonra birikim sebeplerinde değişiklik olduğunu belirtti.

BİRİKİM TUTARI ARTTI

Salgın öncesi kadınların yüzde 28’inin, salgın sonrası ise yüzde 56’sının aylık ortalama birikim düzeyinin aylık toplam gelirinin yüzde 11’inden fazla olduğu ortaya çıktı. Salgın sonrası birikim motivasyonu değişen grubun tamamının, genel birikim yapma sebebinde sağlık harcamalarının önemli yer tuttuğu ortaya konuldu

Araştırma sonuçlarına göre, kadınlar fazladan 5.000 TL’ye sahip olmaları durumunda birikim yapmayı tercih ettiği yönünde görüş bildirdi. Kadınların salgından önce, gelecek için hayalleri arasında tatil yapmak ve araba yenilemek öne çıkarken, salgın sonrasında önümüzdeki 1 yıl için ev alma isteği öne çıktı. Covid-19 öncesinde birikimleri ‘tatil’ için kullanma tercihi yüzde 18 iken bu oran da yüzde 12’ye geriledi.

YENİ DİNAMİKLERE UYGUN ÜRÜNLER

Araştırma sonuçlarını değerlendiren Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü, Covid-19’un kadınlarda tasarruf eğilimini artırmakla birlikte, birikim motivasyonlarını da değiştirdiğine dikkat çekerek, “Kadınlarımız salgında sağlık ve eğitimi birikim için öncelikli alan olarak ön plana aldı. Odeabank olarak amacımız kadınların birikim eğilimlerini doğru bir şekilde yönlendirerek tasarruf etme çabalarına destek olmak. Banka olarak hizmete sunduğumuz yeni nesil bankacılık ve yatırım hizmetleri ile müşterilerimize bankamızın ürün çeşitliliğinden, avantajlı koşullarda birikim yapma imkânı sunuyoruz. Odeabank olarak, kadınların birikim yapma eğilimlerini doğru ürünler sunarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Salgın tasarrufu sağlığa yöneltti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!