G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sahillerden 3 ayda 319 ton atık toplandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sahillerden 3 ayda 319 ton atık toplandı / Haberin Peşinde Urfa

Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan Türkiye’nin gözde tatil merkezilerini sınırlarında barındıran Balıkesir’in plajlarından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Haziran ayından bu yana toplam 212 traktör atık toplandı. 

Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan Türkiye’nin gözde tatil merkezilerini sınırlarında barındıran Balıkesir’in plajlarından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Haziran ayından bu yana toplam 212 traktör atık toplandı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Erdek İlçesi’nde 167 bin 883 metrekarelik sahilde 113 ton atık toplarken Körfez Bölgesi’nde 607 bin 668 metrekarelik sahilde 206 ton atık topladı. Haziran ayının başından itibaren bugüne kadar sahillerde; kum eleme, temizleme ve rehabilite çalışmalarını sürdüren ekipler, elleriyle tek tek topladıkları atıklar, 212 traktör römorkunu doldurdu. Ekipler son olarak; Ayvalık Sarımsaklı Sahili’nde, Edremit Akçay Sahili’nde, Edremit Akçay Güre Sahili’nde, Erdek’in Tatlısu, Karşıyaka Dalyan, Karşıyaka Tanaşa, Narlı Şahinburgaz, Kumyalı, Ocaklar mahallelerinde ve Altınoluk Yağcılar Mahallesi’nde temizlik çalışmalarına devam ediyor. Balıkesir, 291 kilometrelik mavi bayraklı plajları, temizliği, bakımı ve kalitesi kanıtlanmış kıyı şeridiyle yerli ve yabancı turistlerin ilk tercihleri arasında yer aldı.

2022 yılı yaz sezonu öncesinde sahilleri temizleyip kullanılabilir bir hale getirmek için ekiplerinin yoğun bir çaba gösterdiğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Biz sadece sahillerimizi temizlemiyoruz. Yerli ve yabancı turistlerin sayısını artırmak için aydınlatmadan peyzaja, kent mobilyasından bisiklet yollarına, duşa kabinden iskeleye, modern oyun gruplarından semt spor sahalarına kadar sahil şeritlerimizi yenileyip cazibe merkezi haline getiriyoruz. Bu sayede de Balıkesir’in turizmden aldığı payı artırmaya çaba gösteriyoruz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Sahillerden 3 ayda 319 ton atık toplandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!