G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlıkla oynadılar ‘reklam’ cezası aldılar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıkla oynadılar ‘reklam’ cezası aldılar / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık kuruluşu olmadıkları halde botoks, saç ekimi, cilt gerdirme işlemleri yapan güzellik salonlarına yasalara aykırılıktan sadece ‘reklam durdurma’ cezası verildi.

Hastane ve poliklinik gibi tıp merkezlerinde uygulanması gereken estetik operasyonları tıbbi olmayan riskli ortamlarda yaparak insan sağlığını tehlikeye atan güzellik salonlarına, ‘reklam durdurma cezası’ verildi. Reklam Kurulu’nun yasaları ilk kez ihlal etmelerinden dolayı sadece ‘reklam durdurma’ cezası verebildiği güzellik salonlarının Sağlık Bakanlığı tarafından da denetlenerek yasal işlemlerin başlatılması istendi.

PARA CEZASI DA VAR

Ticaret Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerini yürüten Reklam Kurulu, halktan gelen yoğun şikayetler üzerine ülke genelinde faaliyet gösteren 19 güzellik salonunun reklamlarını incelemeye aldı. İncelenen 19 güzellik salonunun da normalde polikliniklerde yapılması gereken cilt hastalıkları, selülit masajı, dudak dolgusu, botox, mikro iğnelerin cilt üzerinde kullanılması, ağrısız lokal anestezi, kök hücre ile saç ekimi, iple yüz germe ve eklem ağrıları için PRP tedavisi gibi işlemleri yapmak için reklam verdiği ortaya çıktı. Yasalara aykırı hareket ederek insan sağlığını tehdit eden bu firmalara ‘reklam durdurma’ cezası verildi.

2008’DEN BERİ YASAK

Bu firmaların halkı kandırmaya ve sağlığını tehlikeye atmaya yönelik reklamlarına devam etmesi halinde kurulun bu sefer para cezası verebileceği, yetkisinin bu iki cezayla sınırlı olduğu belirtildi.

Yaşanan büyük mağduriyetler üzerine 2008 yılında çıkarılan bir düzenlemeyle güzellik salonlarının sağlık kuruluşlarının faaliyetlerini yapmaları yasaklanmıştı. Yürürlükteki yönetmelik, güzellik salonunda tıp fakültesi diploması olan bir hekimin çalışması halinde dahi, tabip yetkisinde olan tıbbi işlemlerin güzellik salonlarında yapılmasını yasaklıyor.

Sinan Vargı

HAK ETTİKLERİ CEZALAR VERİLMELİ

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkan Vekili Gıda ve Sağlık Komisyonu Başkanı Sinan Vargı, bazı güzellik salonlarının yasaları hiçe sayarak adeta tıbbi poliklinikler gibi çalıştığını, bilgisiz ve yeteneksiz kişilerin tüketici sağlığıyla oynadığını söyledi. Vargı, “Reklam Kurulu’nun ceza yetkisi reklamları durdurma, tekrarı yaşanırsa da para cezası kesmekle sınırlı. İl sağlık birimlerinin bu firmaları ayrıca denetlemesini, yasalara aykırı hareket edenlere hak ettikleri cezaların verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Sağlıkla oynadılar ‘reklam’ cezası aldılar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!