G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,98
GBP41,01
BIST9.069,43
GR. ALTIN2.326,26
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Sağlık Federasyonu, kurban kesimi ve dağıtımı sırasında uyulması gereken kuralları açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Federasyonu, kurban kesimi ve dağıtımı sırasında uyulması gereken kuralları açıkladı / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık Federasyonu Komisyon Genel Başkanı Raşit Dinç ve Sağlık Federasyonu Bilim Komisyonu, kurban kesimi ve dağıtımı sırasında çevre ve insan sağlığı için uyulması gereken kuralları açıkladı. 

Sağlık Federasyonu Komisyon Genel Başkanı Dinç ve Sağlık Federasyonu Bilim Komisyonu, ortak basın açıklaması ile Kurban Bayramı’nda kurban kesimi ve dağıtımı sırasında çevre ve insan sağlığı için uyulması gereken kuralları açıkladı.

Kurban kesildikten sonra etlerin siyah poşetlere konulmaması gerektiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
“Kurban Bayramları, birliğimizi, sevgimizi, dostluğumuzu, paylaştığımız günlerdir. Müslümanlar arasında sevgi ve kardeşlik duygularını güçlendirir. Kurbanla gelen sevinç sosyal dayanışmayı pekiştirir, toplumun huzur ve mutluluğunu artırır.

Hepimizin coşkuyla yan yana gelmeyi beklediği bu Kurban Bayramı’nda yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek ve Covid-19 bulaş riskine karşı önlem almak amacı ile Komisyonumuz tarafından tespit edilen tedbirlere riayet edilmelidir. Oluşturulan özel kesim alanları kesim öncesi etkin bir şekilde temizlenip dezenfekte edilmelidir. Hayvan kesim işlemlerin tamamlanmasının ardından bu alanlar bir kez daha dezenfekte edilerek her türlü önlemin eksiksiz yerine getirilmesi sağlanmalıdır.

KESİM VE SATIŞ ALANLARINDA EN AZ 2 METRE MESAFE

Kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının, karmaşanın önlenmesi ve Covid-19 bulaşma riskinin en aza indirilmesi için kesim yerlerinde belirlenen randevu kuralına mutlaka uyulmalıdır.

Covid-19 tedbirleri kapsamında hayvan satış ve kesim alanlarında en az 2 metre olacak şekilde fiziki mesafenin korunmasına dikkat edilmelidir. Kurban kesimi esnasında maske, eldiven, koruyucu kıyafetler ve dezenfeksiyon son derece önem arz etmektedir.

TOKALAŞMA KESİNLİKLE YAPILMAMALI

Su ve sabunun bulunmadığı yerlerde el antiseptiği ve dezenfektan kullanılarak el hijyenine özen gösterilmelidir. El teması ve tokalaşma kesinlikle yapılmamalıdır. Unutmamalıyız ki, ister hasta, ister sağlıklı olsun, virüs taşıyan kişilerin konuşma, öksürme, hapşırma sırasında saçtığı damlacıklar etin üzerine gelirse canlı kalabilir. Bu nedenle koruyucu ekipmanlı uzman kişilerin etle olan temasını en aza indirmeliyiz. Ete bulaşmış olsa bile pişirip yediğinizde ette virüs bulunmaz; fakat et pişirilinceye kadar et üzerinde ve etin taşındığı poşet ve/veya kutularda virüs varlığını devam ettirir.

Siyah poşetler genellikle geri dönüştürülmüş malzemeden üretildiklerinden bakteri üremesini arttırabilir. Bu nedenle siyah poşet kullanmamaya mutlaka özen gösterilmelidir. Kullanılan aletler kesim öncesi ve sonrasında mutlaka detaylı bir şekilde dezenfekte edilmeli, hijyenlerinin tam olması sağlanmalıdır.

ETE DOKUNDUKTAN SONRA ELLERİNİZİ YIKAYIN

Ete dokunduktan sonra eller, su ve sabunla en az 20-30 saniye yıkanmadan ağız, burun ve göz ile temas ettirilmemelidir. Ayrıca ‘Hay Sag’ isimli mobil uygulama üzerinden küpe numarasını girerek kurbanlık hayvanın tür, ırk, cinsiyet ve doğum bilgilerini sorgulayabileceğinizi unutmayın.”

Sağlık Federasyonu Başkanı Dinç, “Bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile huzurlu ve sağlıklı bayramlar dileriz. Önceki bayramlarımızdan farklı olan bu Kurban Bayramı’nda belirttiğimiz tedbirlere uyulması halinde bayram sonrasında vaka sayılarında artış olmadığını görmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Sağlık Federasyonu, kurban kesimi ve dağıtımı sırasında uyulması gereken kuralları açıkladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!