G-CV0ZL47F6D
USD32,58
EURO34,87
GBP40,56
BIST9.645,02
GR. ALTIN2.441,05
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Sağlık çalışanlarını kim tedavi edecek?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık çalışanlarını kim tedavi edecek? / Haberin Peşinde Urfa

Covid-19 salgınında yeni bir döneme girildi. Hastanelerde pozitif olan hekim ve sağlık çalışanlarının sayısında patlama yaşanıyor. Şimdiye kadar sağlık çalışanları iyileştiriyordu, hastanelerden gelen bilgiler, “Şimdi sağlık çalışanlarını kim iyileştirecek?” sorusunu akla getirdi. 

Osmaniye Kadirli  Devlet Hastanesinde görev yapan 50 sağlık çalışanının Covid-19 testinin pozitif çıkmasından sonra, yurdun bir çok hastanesinden benzer haberler gelmeye başladı.

Dokuz Eylül Tıp Fakültesinde son 2 haftada 108 hekim ve sağlık çalışanı, Ege Üniversitesi Hastanesinde de benzer sayıda hekim ve sağlık çalışanı enfekte oldu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesinde 5’i asistan 38 hekim, Aydın’da 6 aile hekimi, İzmir Yeşilyurt Devlet Hastanesinde 2 Kardiyolog, 4 Ürolog hekim, radyasyon, onkolojide 8 hekimin testinin pozitif çıktı. Çeşitli il ve ilçelerden sağlık çalışanlarının Covid-19 nedeniyle hayatlarını kaybettiği haberleri de arttı.

İzmir Tabip Odası başkanı Dr. Lütfi Çamlı artışı, “Vaka sayısı arttıkça bunlarla temas eden hekimler ve sağlık çalışanlarında 10 kat daha hastalığa maruz kalıyor” şeklinde açıkladı.

İzmir Tabip Odası başkanı Dr. Lütfi Çamlı  FOTO: SÖZCÜ

10 KAT ARTTI

Hastalarla temas edip testi pozitif çıkan hekim sayısında yüzde 10’luk bir artış yaşandığını söyleyen Çamlı, “Hekimlerde pozitif 10 kat daha arttı. Vefat sayılarımız da ciddi artışlar devam ediyor. Sağlık çalışanlarını kaybettiğimiz zaman bu mücadelede başarılı olmamız mümkün değil. Ortaya çıkan bu tablonun bir sorumluluğu olması gerekmez mi? Tüm bu yaşananların sorumlusu yok. Hasta, vefat sayılarının artmasının sorumlusu kim?  Bu sağlık sürecini, pandemiyi yönetenlerin sadece  yetkileri mi var” diye sordu.

BU ŞEKİLDE BAŞARI MÜMKÜN DEĞİL

Bir çok hastanede hekimlerin yoğun bakımda, acilde, pandemi polikliniğinde günde 12 saat yeterli koruyucu ekipman sağlanmadan çalıştığını söyleyen Çamlı, “Sağlık çalışanları hasta olsalar bile bir an önce işe dönmeleri için bir takım formüller arayarak sorun çözülmez. Pozitif temaslı sade vatandaşsa 14 gün karantinaya, izolasyona evine gönderiliyor, sağlık çalışanıysa 7’inci gün test yapılıyor negatifse işe başlatılıyor. Esnek mesai, dönüşüme mesai her alanda var ama sağlık çalışanlarında yok. Bu yöntemle işi çözmeye çalışmak mümkün değil” diyerek böyle devam etmesi halinde bırakın vatandaşı, sağlık çalışanlarını kimin iyileştireceğinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Sağlık çalışanlarını kim tedavi edecek?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!