G-CV0ZL47F6D
USD32,23
EURO35,07
GBP40,93
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.505,23
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sadece sıfır araç satmak yetmeyecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) tarafından online olarak düzenlenen OYDER–TECH Webinar seminerinin ikincisinde Avrupa ve İtalya otomotiv sektörünün uzmanı İtalya Ca’foscari Üniversitesi’nden Doç. Dr. Leonardo Buzzavo değerlendirmelerde bulundu. Buzzavo bayilerin sadece sıfır araç satmak üzerine kurulu olan stratejilerini değiştirmeleri gerektiğini açıkça belirtti!

COVID-19 salgınının İtalya ve Avrupa’daki Otomotiv Bayilerine Etkileri’ni aktaran ve Türkiye’deki bayilerden gelen soruları cevaplayan Doç. Dr. Buzzavo, pazarın pandemi sürecinde kısmen olumsuz etkileneceğini belirterek “Bayilerin stratejilerini 180 derece değiştirmeleri gerekiyor. İkinci el araçlar, servis, yedek parça, finans, aksesuar, garanti uzatma gibi tüm alanları kullanarak bu zor yılın ve sonraki yılın üstesinden gelmeliler. Sıfır km otomobil pazarı iyi gitmezse bu sigorta olacaktır” dedi.

İTALYANLAR OTOMOTİV İÇİN TEŞVİK BEKLİYORLAR

Yakın zamanda bazı showroomların tekrar açılmasını öngördüğünü ancak çok fazla alışveriş beklemediğini kaydeden Doç. Dr. Buzzavo, sıfır km otomobil pazarında yüzde 45-50 oranında düşüş ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek şöyle konuştu;

İtalya otomotiv sektörünün uzmanı İtalya Ca’foscari Üniversitesi’nden Doç. Dr. Leonardo Buzzavo

“İtalya’daki üretici ve bayiler hükümetten sıfır km otomobil teşvikleri istiyorlar ve hükümetin bunu düşündüğünü biliyoruz. Ama henüz bir karar yok. Üreticiler birliği ve bayiler birliği üç farklı tip teşvik istiyor. Birincisi İtalya araç parkı çok eski olduğu için yeni çevreci araç alımlarına 1-2 bin Euroluk ekonomik teşvikler verilmesi. İkincisi İtalya’da sıfır dizel araç satışında alınan ek verginin kaldırılması. Üçüncüsü ise, şirket araçları için KDV’nin azaltılması. Bunlar sektörü rahatlatacak ve ivmelendirecektir.”

ÖNCE TRAFİKTEKİ ESKİ ARAÇLARI YENİLEMEYE YÖNELİK ADIMLAR ATILSIN!

İtalya otomotiv sektörünün uzmanı İtalya Ca’foscari Üniversitesi’nden Doç. Dr. Leonardo Buzzavo

İtalya ve Avrupa’da bayilerin para stoklarının çoğunun ikinci el pazarında olduğunu da kaydeden Doç. Dr. Buzzavo otomotiv bayilerine şöyle seslendi; “İkinci el araç satışına vereceğiniz önem ile daha çok kazanç elde edebilirsiniz. İtalya’da bu dönemde ikinci el araç fiyatları yüzde 5 oranında düştü. Muhtemelen yakında yüzde 8
civarında düşecek. Bu yüzden ikinci el stoklarınızı dikkatli kullanarak ne yapmak istediğinize karar verin; belki de coğrafya uygunluğu sebebiyle başka bayilerle takas düşünebilirsiniz. İkinci el araç pazarında fiyatların düşmesi bekleniyor ve bu da araç alım fırsatı yaratabilir.”

SALGIN YÜZÜNDEN ELEKTRİKLİ YENİ MODELLERİN HIZI KESİLDİ!

Doç. Dr. Leonardo Buzzavo, yükselen trend olan elektrikli otomobil pazarında bir yavaşlama olacağını öngördüğünü de söyleyerek “Elektrikli araçlar nispeten pahalı ve şu anda insanların cebinde daha az para var. Elektrikli araçlar önemli olmaya devam edecek ama şartlar değişti. Normal bir pazarda insanların bunu satın almak için sebepleri vardı. Üreticiler elektrikli araçlara büyük yatırım yapıyorlar ama COVID-19 bunun zamanlamasını değiştirdi” diye konuştu.


Sadece sıfır araç satmak yetmeyecek!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!