G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO34,86
GBP40,57
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.446,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

RTEÜ altın ve gümüş avcılarının peşinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RTEÜ altın ve gümüş avcılarının peşinde / Haberin Peşinde Urfa

RİZE-09.06.2023-HİBYA- Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Eyüp Kul yürütücülüğündeki, “Altın ve Gümüş Avcıları: Osmanlı Dönemi Balkan Maden Yerleşimlerinde Girişimciler (15-16. yüzyıllar)” başlıklı proje ile Türkiye ve Sırbistan arasında ikili iş birliği sağlanacak.

Doç. Dr. Eyüp Kul, Türkiye’den TÜBİTAK, Sırbistan’dan ise Sırbistan Eğitim, Bilim ve Teknolojik Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen proje ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Proje ortakları olan Sırbistan Belgrad Tarih Enstitüsünde görevli Prof. Dr. Srdjan Katić, Prof. Dr. Tatjana Katić ve Prof. Dr. Dragana Amedoski ile iş birliği halinde, Osmanlı arşivinden temin edilen belgelerin okunması ve analizleri ile maden sahaları ile ilgili haritalar oluşturma noktasında birlikte çalışmaktayız. İkinci hedefimiz olan akademik sahada ise bir maden sahasının nasıl işletildiği, madenlerin nasıl çıkarıldığı, burada görev yapan uzman personelden maden işçilerine kadar görevlilerin kimler olduğu, bunların ne kadar ücret aldıkları, bölgeler arasında ücret farklılıkları olup olmadığı gibi hususları araştırmaktayız. Bu kapsamda dört makale yazım süreci devam etmekte olup, daha önce literatürde yer almayan pek çok konu akademik camiaya sunulmuş olacaktır. Bölgedeki gümüş ve altın madenlerin nerelerde olduğunun tarihi veriler ışığında belirlenerek, konuyla ilgili devletlere ve şirketlere, yapacakları maden arama faaliyetlerinde veriler sunulması üçüncü hedefimiz olan ekonomik alana ilişkindir.”

Doç. Dr. Kul, bursiyerleri ile birlikte geçmişte madencilik faaliyetleri ve madencilerin zorlu yaşam koşullarına dikkat çekmek amacıyla, tarihi gerçeklikten hareketle, film sahnelerini kullanarak “Karanlıklardaki Emek” adlı kısa bir film ile İngilizce ve Türkçe olmak üzere beş bölümlük podcastler hazırladıklarını da söyledi.

Hibya Haber Ajansı

RTEÜ altın ve gümüş avcılarının peşinde

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!