G-CV0ZL47F6D
USD32,51
EURO34,98
GBP40,79
BIST9.716,77
GR. ALTIN2.440,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Rinoplasti (Burun Estetiği Ameliyatı)

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rinoplasti (Burun Estetiği Ameliyatı) / Haberin Peşinde Urfa

Ri̇noplasti̇ için bilgi mi arıyorsunuz? Rinoplasti (Burun Estetiği Ameliyatı) makalesine göz atın ve Ri̇noplasti̇ hakkında daha fazla bilgi edinin 

Burun, insan vücudunda koku alma, soluma ve soluduğumuz havanın ısısını ve nemini ayarlamada önemli bir organdır. Bunun yanında yüzün tam ortasındaki konumu itibariyle yüzün estetik açıdan en önemli organıdır diyebiliriz. Burnun işlevselliğinde ve/veya görüntüsündeki olumsuz değişimler insanı hem fizyolojik açıdan hem de psikolojik açıdan olumsuz etkilemektedir. Septorinoplasti (burnun fonksiyonel ve estetik cerrahisi) ameliyatı bu problemleri ortadan kaldırmak için uygulanan bir cerrahi işlemdir. Bu cerrahide hem burnun fonksiyonlarını yerine getirmesi hem de estetik olarak yüz güzelliğine katkıda bulunması hedeflenir.

Burun estetik ameliyatı için başvuran hastaların büyük çoğunluğunda fonksiyonel bir problem de mevcuttur. Bu problemlerin en başında burundan rahat nefes alamamak gelmektedir. Bu hastaların burun yapıları incelendiğinde burun içerisindeki yapılarda nefes almayı zorlaştıran bozuklukların yanında burnun dış görüntüsünde burnun bir tarafa doğru yan durması, burun ucu düşüklüğü, burun sırtında kemik veya kıkırdak yapıda çıkıntı olması burun aşırı büyüklüğü, burun sırtında çöküklük vb. problemler olduğu gözlenmektedir.

Geniz eti ve bademcik ameliyatı

Çocuklarda geniz eti büyümesi gece horlama, uykuda nefes durması, ağzı açık uyuma gibi şikayetlerle bulgu verir. Geniz eti büyümesine bağlı ayrıca orta kulakta iltihaplanma veya sıvı birikmesi gibi durumlara yol açıp işitme kaybı ve ağrı hissedilmesine sebep olabilir. Diğer sık görülen problemlerden biri de çok sık burun akıntısı yaşanabilmektedir. Uzun süreli ağzı açık uyuma çocuklarda yüz kemiklerinde orantısız gelişmeye neden olarak yüz şeklinin yanlış ve bozuk gelişmesine sebep olabilir. Uykuda nefes durması ve horlamaya bağlı da gelişme geriliği, kalpte ritm bozuklukları, konsantrasyon eksikliği, okul başarısında düşüş, sürekli yorgun bir yüz ifadesi gibi istenmeyen durumlara yol açabilir. Eğer bir çocukta veya erişkinde geniz eti, geniz kısmını ( burnun boğaza açılan kısmı) tamamen veya tama yakın kapatıyorsa, yukarıda sayılan problemlere sebep oluyorsa veya sebep olacağı öngörülüyorsa ameliyatla alınması gerekmektedir.

Bademcik, esasen soluduğumuz havanın ve beslendiğimiz gıdaların içerisinde var olan mikroorganizmaların temizlendiği yerlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu açıdan vücudumuza faydalı bir yapıdır. Fakat bademcik çok sık iltihaplanmaya başladığında vücuda vermiş olduğu zararlar yarardan daha fazla olmaktadır. Çok sık bademcik iltihaplanması geçiren bir kişide kalpte, böbreklerde ve eklemlerde hastalık oluşabilmektedir. Bunun yanında yine çocuklarda gelişme geriliği, iştahsızlık gibi şikayetlere sebep olabilmektedir. Kabaca bir kişide yılda ortalama 5 kez veya üzeri bademcik iltihaplanması geçiriliyorsa ameliyat olması gerekmektedir. Bunun yanında bademcikte taş oluşması veya magma dediğimiz yemek artıklarının birikmesi, bademcik etrafında iltihap (apse) toplaması durumlarında da ameliyat önerilir.

Otoplasti (kepçe kulak ameliyatı)

Kepçe kulak, genellikle doğuştan var olan kulağın normal pozisyonu dışında öne ve kenarlara doğru eğimli olduğu ve kulak hatlarının kısmen belirgin olmadığı yapısal bir durumdur. Kepçe kulak, yapısal bir problem olmakla beraber özellikle çocuk yaşlarda ortaya çıkan ve genellikle ileride de kişiyi olumsuz etkileyebilen psikolojik ve sosyal bir problemdir ayrıca. Otoplasti ameliyatı bu problemlerin ortadan kalkmasını sağlayan, kulak kepçesinin öne doğru olan eğikliğini anatomik olarak olması gereken yere yani önden ve yandan daha arkaya ve daha içe doğru getirilmesini başka bir deyişle kafaya doğru yaklaştırılmasını sağlayan ve kulak kepçesinin doğal kıvrımlarının oluşmasını sağlayan cerrahi işlemlerin toplamıdır. Bu cerrahide işitme üzerine herhangi bir değişiklik oluşmamaktadır, cerrahinin amacı estetik açıdan doğal kulak kepçesi oluşturmaktır.

Rinoplasti (Burun Estetiği Ameliyatı)

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!