G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,72
GBP40,40
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.402,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Red Bull Half Court’un finali İstanbul’da yapılacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Red Bull Half Court’un finali İstanbul’da yapılacak / Haberin Peşinde Urfa

Sokak kültürü ile basketbolu birleştiren ve her yıl amatör basketbolcuların yeteneklerini sergilediği 3×3 basketbol turnuvası Red Bull Half Court Türkiye Finali için geri sayım başladı. Final müsabakalarının yanı sıra çeşitli yarışmalar ve etkinliklerin izleyici ile buluşacağı etkinlik 4 Haziran Pazar günü İstanbul Galataport Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleşecek.

Bu yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile yapılan iş birliği kapsamında hayata geçirilen ve 2023 elemelerine 77 üniversiteden 70 erkek ve 38 kadın basketbol takımının katılım sağladığı Red Bull Half Court’ta final heyecanına sayılı gün kaldı. Türkiye’nin en yüksek katılımcı sayısına sahip 3×3 basketbol turnuvası Red Bull Half Court’un finali 4 Haziran Pazar günü İstanbul Galataport Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleşecek. 

İstanbul Teknik Üniversitesi, Ege Üniversitesi (İzmir), 19 Mayıs Üniversitesi (Samsun) ve Gazi Üniversitesi’nde (Ankara) 540 sporcunun mücadele ettiği elemeler sonucunda 8 kadın ve 8 erkek basketbol takımı Red Bull Half Court’un bu yılki Türkiye Finali’nde şampiyonluk kupasına uzanmak için mücadele edecek. 

Final müsabakalarının yanı sıra çeşitli yarışmalar ve etkinliklerin izleyici ile buluşacağı Red Bull Half Court’ta kadın ve erkek kategorilerinde şampiyon olan takımlar eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşecek olan Red Bull Half Court Dünya Finali’nde ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak. 

Finalistler belli oldu

Red Bull Half Court Türkiye Finali’nde yarışacak takımlar, kıyasıya rekabetin gerçekleştiği yerel elemelerin ardından belli oldu. 4 Haziran’da İstanbul Galataport’taki Saat Kulesi Meydanı’nda gerçekleşecek olan Türkiye Finali’ne kadınlar kategorisinde eleme maçlarında başarılı olan Atatürk Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi takımları katılım gösterecek. Erkekler kategorisinde ise Atatürk Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Doğuş Üniversitesi, İstanbul Beykoz Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi mücadele verecek.

Kazanmanın anahtarı 21 sayı

Red Bull Half Court 3×3 basketbol turnuvasında takımlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayı üzerinden oynanıyor. 21 sayıya ilk ulaşan ya da 10 dakika sonunda skor avantajına sahip olan takım, maçın kazananı oluyor. Maç bitiminde iki takımın skorları eşitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayı bulan takım, aynı zamanda maçı da kazanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Red Bull Half Court’un finali İstanbul’da yapılacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!