G-CV0ZL47F6D
USD32,19
EURO34,86
GBP40,98
BIST10.899,28
GR. ALTIN2.461,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

RCEP 15 ülkede yürürlüğe girdi, Filipinler’de katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RCEP 15 ülkede yürürlüğe girdi, Filipinler’de katıldı / Haberin Peşinde Urfa

Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) bugün Filipinler’de yürürlüğe girdi. Böylece anlaşmaya imza atan 15 ülkede RCEP başlamış oldu.

Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) bugün Filipinler’de yürürlüğe girdi. Böylece anlaşmaya imza atan 15 ülkede RCEP başlamış oldu. Çin Ticaret Bakanlığı Uluslararası İşler Dairesi’nin yetkilisi, RCEP’nin tümüyle yürürlüğe girmesini değerlendirdi. Yetkili, dünya nüfusu, GSYH tutarı ve mal ticareti hacminin yüzde 30’unu oluşturan RCEP’nin tamamen yürürlüğe girmesiyle dünyanın en büyük serbest ticaret bölgesinin hayata geçtiğini belirtti.

Yetkili, RCEP üyesi 15 ülkenin somut adımlarla açık, serbest, adil, hoşgörülü ve kurallara dayalı çok taraflı ticaret sistemine yönelik desteklerini ifade ettiklerini, bu ülkeler arasında daha geniş kapsamlı, daha yüksek seviyeli ve daha derinlemesine dışa açılma ve iş birliği gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Yetkili, RCEP’nin Çin’in daha yüksek seviyeli dışa açılmasına güç katacağını, Çin’in mal ticaretini artırmasına daha elverişli koşul yaratacağını, ticaret ortamının iyileştirilmesine katkı sağlayacağını kaydetti.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre, 2022 yılında Çin ile diğer RCEP ülkeleri arasındaki ticaret hacmi 12,95 trilyon yuana ulaşarak bir önceki yıla göre yüzde 7,5 artış elde edildi. Çin’in fiilen değerlendirdiği RCEP ülkeleri kaynaklı yatırım miktarı yüzde 23,1’lik artışla 23,53 milyar doları buldu. Bu rakam, ocak-nisan aylarında yüzde 3,7’lik artışla 8,9 milyar dolara ulaştı.

RCEP’nin Çinli işletmelere getiriler getirdiğine işaret eden yetkili, anlaşma ve Çin ile diğer RCEP ülkeleri arasındaki ikili serbest ticaret anlaşmaları sayesinde işletmelerin ticaret maliyetinin büyük ölçüde düştüğünü belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu

Hibya Haber Ajansı

RCEP 15 ülkede yürürlüğe girdi, Filipinler’de katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!