G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Ramazan Bayramı’nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Ramazan Bayramı’nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak?’, ‘Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?’, ‘Bayramda sokağa çıkma yasağı 9 gün mü?’ sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Kabine toplantısının ardından açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığının yayılmasının önüne geçmek amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağının Ramazan Bayramı’nda de devam edeceğini söyledi. Peki, ‘Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı?’, ‘Ramazan Bayramı’da sokağa çıkma yasağı kaç gün?’ İşte detaylar…

RAMAZAN BAYRAMI’NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Evet, arife günü de dahil olmak üzere Ramazan Bayramı’nda 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Buna göre bayramda sokağa çıkma yasağı olan günler şu şekilde:

23 Mayıs 2020 Cumartesi günü / Ramazan Bayramı arife günü
24 Mayıs 2020 Pazar günü / Ramazan Bayramı 1. gün
25 Mayıs 2020 Pazartesi günü / Ramazan Bayramı 2. gün
26 Mayıs 2020 Salı günü / Ramazan Bayramı 3. gün

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla sokağa çıkma kısıtlamasının, Ramazan Bayramı sonuna kadar devam edeceğini dile getirdi. Erdoğan, yasaklar ile ilgili şunları söyledi:

“Sağlık Bakanlığımız bünyesinde faaliyet göstereren Bilim Kurulu çerçevesinde normalleşme takvimini adım adım gerçekleştireceğiz. Tüm sektörlerde ilgili normalleşme planının hayata geçirilmesinde husus yayınlandı. İş yerlerinin giriş saati kullanım alanı, müşteri sayısını gösteren bilgilendirme asılacaktır. 23-24-25-26 81 ilimizden tamamında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Çarşamba günü gençlerimizle ilgili esneklik yine uygulanacaktır. Seyahat kısıtlaması 15 gün süreyle uzatılmıştır.”

RAMAZAN BAYRAMI’NDA HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK?

Türkiye’nin tamamında Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

“BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İHTİMAL DAHİLİNDE”

Daha önce, “Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması ihtimaller dahilinde mi?” sorusuna Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şu yanıt vermişti:

“İhtimaller dahilindedir. Bu önümüzdeki 3 haftada salgının seyri tarafından belirlenecek bir takvim. Şu an bir şey söylemek erken. Bu konuyla ilgili Bilim Kurulu’nun önerileri alındıktan sonra varılacak nihai kararı, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaşacaktır.”

“KARARI HÜKÜMET VERECEK”

Geçen hafta Bilim Kurulu ile bir araya gelerek son durumu değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin “Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?” sorusuna, “Bu bir hükümet kararı. Salgının seyri bunda etkili olacak. Şu anda Bilim Kurulu’nun gündemine gelmedi. Şu anda net bir durum yok” yanıtnı verdi.

RAMAZAN BAYRAMI 2020 NE ZAMAN? BAYRAM TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Ramazan Bayramı arifesi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi
Ramazan Bayramı’nın 1. günü: 24 Mayıs 2020 Pazar
Ramazan Bayramı’nın 2. günü: 25 Mayıs 2020 Pazartesi
Ramazan Bayramı’nın 3. günü: 26 Mayıs 2020 Salı

RAMAZAN BAYRAMI’NDA 9 GÜN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Hayır, Ramazan Bayramı’nda 9 gün sokağa çıkma yasağı olmayacak. Bayram haftasında sadece 4 gün süreyle sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Buna göre; 23 Mayıs Cumartesi, 24 Mayıs Pazar, 25 Mayıs Pazartesi, 26 Mayıs Salı günü 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

TÜRKİYE’NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE DEMEK?

Sokağa çıkma yasağı, devletler tarafından olağanüstü durumlarda vatandaşların sokağa çıkma özgürlüklerinin kısmen veya belirli süre içerisinde tamamen ellerinden alınmasıdır. Bu kararın devlet tarafından verilebilmesi için öncelikle olağanüstü bir hal olması ve devletin bu yönde çalışmalarını aktarması gerekir. Sokağa çıkma yasağı kararı iki durumda alınabilir. Birincisi olağanüstü hal şartlarıdır. İkincisi ise Temel Hak ve Hürriyetlerin kısıtlanması durumlarıdır.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İHLALİNİN CEZASI NE KADAR?

Alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor. Öte yandan aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılır.

81 İLDE GEÇERLİ SEYAHAT İZİN BELGESİ NASIL ALINIR?

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında birçok şehre giriş-çıkışlar izne bağlandı. Bu şehirlere gitmek veya bu şehirlerden çıkmak isteyen vatandaşların e-Devlet’ten başvuru yaparak ‘seyahat izin belgesi’ almaları gerekiyor. 81 ilde geçerli seyahat izni belgesi almak için BURAYA tıklayın.

CORONA VİRÜSÜ RİSKİ BULUNAN SEMTLERİ ÖĞRENİN

Sağlık Bakanlığı’nın ücretsiz yayınladığı ‘Hayat Eve Sığar’ mobil uygulaması, enfekte olan bir hastanın yakınına yaklaştığınızda veya koronavirüs salgınında riskli olarak tanımlanan bir bölgeye girdiğinizde sizi uyarı bildirimi gönderiyor. ‘Türkiye corona virüs risk haritası’nın da yer aldığı ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasını iPhone ve Androdi cihazlarınıza indirmek için BURAYA tıklayın.

Son dakika gelişmelerini KARAR.com‘dan okuyabilirsiniz.

Ramazan Bayramı’nda hangi illerde sokağa çıkma yasağı olacak? Bayramda sokağa çıkma yasağı kaç gün?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!