G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

‘Rağmen’ kampının üçüncüsü eylül ayında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Rağmen’ kampının üçüncüsü eylül ayında / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu doğrultusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak için Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen “Elim Sende” farkındalık projesi sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” vizyonu doğrultusunda toplumsal duyarlılığı arttırmak için Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen “Elim Sende” farkındalık projesi sürüyor. İçinde gönüllülerin de olduğu proje yürütücüleri Buca Kaynaklar’da üniversite ve lise öğrencilerinin engelli farkındalığını yükseltmek için iki ayrı kamp düzenledi. “Rağmen” adıyla düzenlenen ilk kampta iklim değişikliğinden derin yoksulluğa,  teknolojiden toksik ilişkilere kadar pek çok söyleşi ve atölye çalışması yapıldı. “…Rağmen Engelli Yakını Olmak” başlığıyla yapılan ikinci kampta ise engelli yakını bakışıyla ayrımcılık, barış, yaşam ve sorunlar üzerine atölyeler yapıldı. Kampları İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı M. Anıl Kaçar ile Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Nilay Seçkin Öner de ziyaret ederek atölyelere eşlik etti. 

Elim Sende Farkındalık Projesi Konseyi Eylül ayında yapılacak “Yerel Yönetimlerin Engellilik Alanındaki Sınırlılıklarına Rağmen” kampının hazırlıkları da başladı. 

Toplumdaki empati duygusunu geliştirmeyi hedefleyerek “Elim Sende” projesini başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olan bu projeyle İzmir’in ilçelerinin yanında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki gönüllü gençleri ve çocukları bir araya getiriyor. “Başka Bir Engelli Politikası Mümkün” söylemine katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen Elim Sende projesi, çocukların farkındalık kazanmalarını sağlamayı hedefliyor. Projeyle çocuk ve gençlerin üretkenliği sanat çalışmaları ile destekleniyor. Böylelikle engelli farkındalığı başta olmak üzere sosyal yaşama katkı sağlamaları, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran projeler üretmeleri amaçlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

‘Rağmen’ kampının üçüncüsü eylül ayında

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!