G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO35,07
GBP40,98
BIST9.057,89
GR. ALTIN2.297,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - Şanlıurfa

Prof. Dr. Usluer: 3 kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar aşıyı nasıl ücretsiz dağıtacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Usluer: 3 kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar aşıyı nasıl ücretsiz dağıtacak? / Haberin Peşinde Urfa

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın corona virüsü aşısının ücretsiz olacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Prof. Dr. Usluer, “3 kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar, ‘Aşı uygulamaları kesinlikle ücretsiz yapılacak’ demiş. Kime?, Öncelik sıralaması nasıl olacak?, Gerçek mi?” şeklinde tepkisini ifade etti. 

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın corona virüsü aşısının ücretsiz olacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

3 KURUŞLUK MASKEYİ DAĞITAMADILAR

Prof. Dr. Usluer, yaptığı açıklamayla ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Sağlık Bakanı Koca’ya tepki gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın corona virüsü aşısının ücretsiz yapılacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Prof. Dr. Usluer, “Üç kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar, grip aşısını hedef gruplara yapamayanlar, salgının merkezine ekonomiyi koyanlar, bunu becerebilirler mi? Sağlık Bakanı ‘Aşı uygulamaları kesinlikle ücretsiz yapılacak’ demiş! Soru 1: Kime? Soru 2: Öncelik sıralaması nasıl olacak? Soru 3: Gerçek mi?” paylaşımlarında bulundu.

Prof. Dr. Gaye Usluer  FOTO: SÖZCÜ

MAKYAJLANMIŞ RAKAMLARLA SALGINI YÖNETEMEZSİNİZ

Sağlık kurumunun halen salgını nasıl kontrol edeceğini bilmediğini belirten Prof. Dr. Usluer, “Hala sağlık otoritesi ya da siyaset kurumunun kendisi, hastalık belli hastalığın tedavisi yani salgının nasıl kontrol edilebileceği belliyken üstelik Mart ayından başlayan uzun bir tecrübe süresi bırakmışken hala pansuman tedbirlerle salgını kontrol altına almaya çalışan bir siyaset kurumundan ne yazık ki bahsetmek zorundayız. Bakın bir suç var ortada, olaya siyaset kurumu tarafından bakacak olursak, bir suç var. Bu suç nedir? Covid-19 hastalığına yakalanmak. Peki suçlu kim? Vatandaş. Sorumlu kim? Vatandaş. Peki bu yükü kimin üzerine yüklüyorsunuz? Hastanelerin, sağlık personelinin. Siz kendinizi devletle eşdeğer gördüğünüze göre ya da bu ülkeyi yönetmekle mükellef olduğunuza göre siz neredesiniz? Siz yapmanız gerekenleri neden yapmıyorsunuz? Suçu ve sorumluluğu vatandaşa, yükü sağlık personeline yükleyerek, makyajlanmış rakamlarla, pansuman tedbirlerle salgını yönetemezsiniz!” şeklinde konuştu.

PERŞEMBENİN GELİŞİ ÇARŞAMBADAN BELLİYDİ

Prof. Dr. Usluer, salgının mevcut durumuna hayret ettiğini, Perşembe’nin gelişinin Çarşamba’dan belli olduğunu, gerekli önlemlerin hala alınmamasına hayret ettiğini söyledi.  14 günlük tam kısıtlama getirilmesi gerektiğini ifade eden Usluer, şunları söyledi:

* Türkiye’ye ait salgın verilerinde oklar yukarı doğru. Bu artış hızı yeni açıklanan önlemlerle düşürülemez.

* Acilen en az 14 günlük (ideali 28 gün) tam kısıtlama getirilmeli.

* Hükümet ‘sosyal devlet’ görevini yerine getirerek vatandaşının mağdur olmamasını sağlamalıdır.

* Miting tarzı toplantı yapmayalım, düğün yapmayalım, taziyeleri telefonla yapalım, sosyal birliktelik maske ve mesafe kuralları içinde 15 dakikayı aşmasın.

* Toplu alanlarda çay, kahve içmeyelim.

* Toplu ve kalabalık olan her türlü aktiviteden kaçınalım

Prof. Dr. Usluer: 3 kuruşluk maskeyi dağıtamayanlar aşıyı nasıl ücretsiz dağıtacak?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!